מ.י. פרקליטות מחוז ת"א - פלילי נ' בריבין

: | גרסת הדפסה
ת"ד
בית משפט השלום לתעבורה בתל אביב - יפו
11804-08
6.9.2011
בפני :
נועה פראג לבוא

- נגד -
:
מ.י. פרקליטות מחוז ת"א - פלילי
:
דמיטרי בריבין – בעצמו
הכרעת-דין,החלטה

הכרעת דין

כתב האישום שבפני עניינו תאונת דרכים קטלנית, בה מצא את מותו רוכב אופנוע, שלום פורטל ז"ל, בן 38 (להלן: "המנוח"), שנסע ברחוב ישראל מסלנט בתל אביב.

על פי עובדות כתב האישום, נהג הנאשם ברכב הסעות מסחרי מסוג פורד, שמספרו 6167814 בתל אביב (להלן:"הרכב"), ביום 22.06.07 בשעה 01:15 ברחוב האסיף מכיוון מזרח למערב, והגיע לצומת עם רחוב ישראל מסלנט (להלן:"הצומת").

בכיוון נסיעתו של הנאשם ברחוב האסיף, לפני הצומת, מצד ימין מוצב תמרור ב – 37 ומסומן קו עצירה. הנאשם עצר רכבו כמטר לפני קו העצירה, הוריד נוסע מן הרכב, והמשיך בנסיעה לכיוון הצומת.

אותה שעה, נסע המנוח ברחוב ישראל מסלנט מכיוון צפון לדרום, מימין לשמאל כיוון נסיעת הנאשם, כשהוא רכוב על אופנוע מסוג ימהה, שמספרו 40-125-50 (להלן:"האופנוע").

הנאשם לא ציית לתמרור ב – 37 שבכיוון נסיעתו, בכך שלא עצר בקו העצירה, לא נתן זכות קדימה לאופנוע שהגיע לצומת, והמשיך ברשלנות בנסיעה לתוך הצומת מבלי שהבחין כלל במנוח. כתוצאה מכך, חסם הנאשם את נתיב נסיעתו של המנוח, וגרם לפגיעה של האופנוע ברכבו, בצידו הקדמי ימני של הרכב.

כתוצאה מהפגיעה החליק המנוח עם האופנוע, פגע במדרכה, התהפך ופגע בעץ וברכב נוסף, שחנה במקום. כתוצאה מכך נגרמו למנוח פגיעות קשות, המנוח איבד הכרתו, וצוות מד"א שהגיע למקום קבע את מותו.

כתב האישום מייחס לנאשם גרם מוות תוך נהיגת רכב ברשלנות, עבירה לפי סעיף 304 לחוק העונשין, התשל"ז- 1977, בקשר עם סעיפים 40 ו- 64 לפקודת התעבורה (נוסח חדש) תשכ"א- 1961.

בישיבת ההקראה הודה ב"כ הנאשם במקום, במועד, בהימצאות תמרור ב- 37 בכיוון נסיעת הנאשם ובתוצאות התאונה, וכפר בכך שהנאשם לא ציית לתמרור ב-37. הנאשם עצר בקו העצירה ועוד מספר פעמים, ואף נתן זכות קדימה לאופנוע שהגיע לצומת.

העובדות שאינן שנויות במחלוקת בין הצדדים:

הנאשם נסע ברחוב האסיף מכיוון מזרח למערב, והגיע לצומת עם רחוב ישראל מסלנט.

בכיוון נסיעת הנאשם מוצב תמרור ב-37 ("עצור ותן זכות קדימה"), ומסומן קו עצירה.

הנאשם עצר רכבו לפני שנכנס לצומת.

רוכב האופנוע (המנוח) נסע במהירות מופרזת עובר לתאונה.

בכיוון נסיעת המנוח, לפני הצומת ישנו פס האטה (במפר).

לאחר התנגשות כלי הרכב, המשיך הנאשם בפנייתו שמאלה, ולא עצר במקום בו ארעה התאונה.

העובדות השנויות במחלוקת:

ציות הנאשם לתמרור ב – 37 המוצב בכיוון נסיעתו, מיקום עצירתו, ומספר הפעמים בהן עצר.

האחריות לתאונה בהתחשב ברשלנותו התורמת של המנוח.

ראיות התביעה:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>