מ.י. פרקליטות מחוז המרכז נ' מסארווה בן מחמוד
|
ת"פ בית משפט השלום כפר סבא |
1532-09
31.12.2009 |
|
בפני : ניצה מימון שעשוע |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. פרקליטות מחוז המרכז |
: גמאל מסארווה בן מחמוד (עציר) |
| הכרעת-דין,גזר-דין | |
הכרעת דין
על יסוד הודאת הנאשם אני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בת.פ. 1977/09.
ניתנה והודעה היום י"ד טבת תש"ע, 31/12/2009 במעמד הנוכחים.
ניצה מימון שעשוע, שופטת
גזר דין
הנאשם הורשע, עפ"י הודאתו, בעבירה של החזקת סם מסוכן מסוג הירואין במשקל של 100 גרם נטו וזאת כאשר הסם מוסלק במקומות שונים בביתו, בחלקו הגדול מחולק למנות, וכן נמצא בביתו מיקסר חשמלי עליו שרידי סם מסוג קוקאין.
כן הורשע בהחזקת סכין מחוץ לחצרים.
הנאשם הינו בן 47 שנים ולו עבר פלילי עשיר ומכביד בעבירות סמים, כך בין היתר נדון הנאשם בשנת 2006 ל-34 חודשי מאסר בפועל על עבירות של סחר ותיווך בסמים, בתקופות קודמות נדון למאסרים קצרים יותר על עבירות דומות,וכן נדון למאסר של 22 חודשים על עבירות רכוש.
מתסקיר שירות המבחן עולה, כי הנאשם מנהל רוב שנותיו הבוגרות אורח חיים עברייני, מרצה מאסרים, חוזר לסורו וחוזר חלילה, וזאת על רקע של התמכרות לסמים קשים.
סה"כ ריצה 12 תקופות מאסר, וממאסרו האחרון השתחרר לפני שנה, כך שהעבירות נשוא כתב האישום הנוכחי, נעברו 4 חודשים בלבד לאחר שחרורו.
מדובר בעבירות המעידות על עיסוק אינטנסיבי בסחר סמים, וההסדר שנתן הנאשם כי ממן כך את צריכת הסמים האישית שלו אינם סבירים.
הנאשם הביע מוטיבציה מילולית לתהליך גמילה, אך שירות המבחן התרשם מאדם חלש, המנהל אורח חיים שולי ועברייני שנים רבות, בעל כוחות מצומצמים ושלא גילה בעברו נכונות ורצון לעבור גמילה. לפיכך לא בא שירות המבחן בכל המלצה לגביו.
נראה בנסיבות אלה, שמדובר ברצון חיצוני שבא על רקע מעצרו והבנתו כי הוא צפוי לתקופת מאסר ממושכת, שכן תלויים כנגדו מאסרים מותנים.
כנגד הנאשם תלויים כאמור 2 מאסרים מותנים: האחד של 8 חודשים מת.פ. 2380/06 והשני של 18 חודשים מת.פ. 1553/06.
אני מורה על הפעלת שני המאסרים המותנים מצטברים זה לזה.
אני גוזרת על הנאשם בגין העבירות בהן הורשע 36 חודשי מאסר בפועל החל מיום מעצרו: 23.04.09 ואני מורה על חפיפה חלקית של המאסרים המותנים באופן שבסה"כ ירצה הנאשם 45 חודשי מאסר בפועל החל מיום מעצרו.
כמו כן, אני גוזרת על הנאשם 12 חודשי מע"ת למשך שלוש שנים מיום שחרורו שלא יעבור עבירה מסוג פשע על פקודת הסמים ו-6 חודשי מע"ת למשך שלוש שנים מיום שחרורו שלא יעבור עבירה מסוג עוון על פקודת הסמים.
בנוסף אני גוזרת על הנאשם 7 חודשי מע"ת למשך שלוש שנים מיום שחרורו שלא יעבור עבירה של החזקת סכין.
המוצגים יושמדו כאשר פסה"ד יהא חלוט.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום י"ד טבת תש"ע, 31/12/2009 במעמד הנוכחים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|