- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. פרקליטות מחוז המרכז נ' מנסור
|
ת"פ בית משפט השלום כפר סבא |
2120-08
12.10.2010 |
|
בפני : מיכאל קרשן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. פרקליטות מחוז המרכז |
: תאופיק מנסור |
| גזר-דין | |
גזר דין
לאחר שנשמע עד תביעה אחד, הגיעו הצדדים בתיק זה להסדר טיעון לפיו תוקן כתב האישום, הנאשם הודה בביצוע האמור בו, הורשע על יסוד הודייתו והוצגה הסכמה לעניין העונש.
לפי עובדות כתב האישום המתוקן, בין החודשים מרץ אפריל 2007 היה הנאשם בעליה של חברת נסיעות בשם "עמיד טורס בע"מ". הנאשם קיבל לידיו מאחרים שזהותם אינה ידועה מספרי כרטיסי אשראי אשר בעליהם מתגוררים בחו"ל. במהלך התקופה הרלוונטית לכתב האישום, חייבו הנאשם והאחרים את אותם כרטיסי האשראי לטובת החברה, ללא ידיעתם או רשותם של בעלי כרטיסי האשראי ומבלי שנמסרה להם כל תמורה. בכתב האישום מפורטות 121 עסקאות פיקטיביות שכאלה אשר מסתכמות לסך של למעלה מ- 25,000 דולר.
הנאשם הורשע אפוא בעבירות של סיוע בהונאה בכרטיס חיוב בנסיבות מחמירות וכן סיוע לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות.
לנאשם עבר פלילי הכולל שתי הרשעות קודמות. המדובר בעניינים ישנים שאינם רלוונטיים לדעתי לנושא הדיון כאן.
התביעה נימקה את הסדר הטיעון בקושי שנוצר אצלה בזימון העדים אשר מרביתם מתגוררים מחוץ לגבולות המדינה, בכך שלנאשם אין עבר פלילי מכביד ובהכרת התביעה בכך שהנאשם למעשה הופעל במקרה זה על ידי אחרים. ב"כ הנאשם מצטרף לעמדת התביעה והוסיף וציין כי הנאשם קיבל אחריות למעשיו בעצם ההודאה, כי התיק הוא תיק ישן יחסית וכן הצביע על נסיבותיו האישיות של הנאשם, לרבות פטירת אביו.
לפי השקפתי המעשים בהם הורשע המעשים הם מעשים חמורים ופוגעניים. אין מחלוקת כי מעשים אלה הביאו לנזק לציבור וכן לחב' כרטיסי האשראי. גם אם הנאשם שודל לבצע את העבירות על ידי האחרים, וגם אם נכונה טענת ב"כ כי בסופו של דבר לא הגיע הכסף לכיסו, ברור שמדובר בעבירות מרמה שאינן ברף הנמוך. אלא שבית המשפט מצווה לכבד ברגיל הסדרי טיעון, בוודאי כך כאשר השיקולים המוצגים לו הם שיקולים סבירים והגיוניים. במקרה זה, נתקלה התביעה בקושי ראייתי משמעותי שהביא אותה להתקשר בהסדר, וגם העובדה שהנאשם הורשע אך בעבירת הסיוע תורמת להחלטתי לכבד את ההסדר המוצע.
במסגרת ההסדר הפקיד הנאשם 20,000 ₪ בקופת בית המשפט – פיצוי לנפגעת העבירה חב' ויזה כ.א.ל. סכום זה ישמש לתשלום הפיצוי המוסכם על הצדדים. במסגרת ההסדר נתבקשה חוות דעתו של הממונה על עבודות השירות, ובחוות דעת מיום 23.8.10 נקבע כי הנאשם מתאים לבצע עבודות שירות.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
א.6 חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצו בדרך של עבודות שירות, כאמור בחוות דעת הממונה במוסד אונים ברח' הנרייטה סולד 1 כפר סבא במשך 5 ימים בשבוע החל ביום 26.10.10. הנאשם יתייצב לריצוי עבודות השירות לצורך קליטה והצבה בתאריך האמור בשעה 08:00 במפקדת מחוז מרכז של שב"ס ברמלה.
ב.מאסר על תנאי בן 12 חודשים, בו ישא הנאשם אם יעבור בתוך 3 שנים מהיום עבירה שיש בה יסוד של מרמה.
ג.קנס בסך 10,000 ₪ או 30 ימי מאסר תמורתו, אשר ישולם ב- 10 תשלומים חודשיים ושווים בני 1,000 ₪ החל ביום 1.5.11.
ד.פיצוי בסך 20,000 ₪ לחב' ויזה כ.א.ל. הפיצוי ישולם באמצעות סכום הכסף אשר הפקיד הנאשם בקופת בית המשפט.
הנאשם מוזהר כי אם לא יבצע את עבודות השירות צפוי הוא לריצוי עונשו תחת סורג ובריח.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בתוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום ד' חשון תשע"א, 12/10/2010 במעמד הנוכחים.
מיכאל קרשן, שופט
הוקלד על ידי: מירי אלפסי התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
