ת"פ
בית משפט השלום ירושלים
|
5863-07
13/04/2010
|
בפני השופט:
אילתה זיסקינד
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. ענף תביעות מחוז שומרון ויהודה
|
הנתבע:
יעקוב אברמוב
|
גזר-דין,החלטה |
גזר דין
1.הנאשם הורשע על פי הודאתו, ללא ניהול הוכחות, ובמסגרת הסדר טיעון בעבירת תקיפה, ב – 2 עבירות איומים, בעבירת חבלה במזיד וב-2 עבירות של אחזקת סכין, בשני אישומים שבכתב האישום.
אישום 1 - הנאשם התקשר ב – 20.12.07 לרבש"צ יישוב חשמונאים ביקש ממנו להצטרף לכיתת הכוננות, אך הרבש"צ הסביר לו כי התהליך מסובך. למחרת הוא פגש את רבש"צ במרכז קניות, נצמד אליו ואמר לו שאם לא יצרפו לכיתת הכוננות יש לו דרך לטפל בו, כשהוא מצמיד סכין לצווארו.
הנאשם הורשע בעבירות איומים והחזקת סכין.
אישום 2 - ב – 23.12.09 במרכז הקניות, ניגש הנאשם לבעל המאפייה, עופר חבה, וביקש ממנו להעסיקו במאפייה. המתלונן סירב, אך הנאשם ביקש ממנו תשלום עבור 8 שעות עבודה שעבד במאפייה, משהודיע המתלונן לנאשם כי כעת אין לו כסף מזומן כדי לשלם החל הנאשם לקללו ולצעוק לעברו שיסגור לו את העסק. לאחר שהמתלונן ביקש ממנו לעזוב את המקום הוא יצא מהחנות, שלף לעברו אקדח פלסטיק וירה לעברו כדורי פלסטיק שלא פגעו במתלונן. המתלונן ברח מהמקום אך הנאשם רדף אחריו והניף לעברו סכין, למקום בו הגיעו אנשים נוספים שהצליחו לקחת מהנאשם את הסכין ובאותן נסיבות הנאשם בעט בירכו של המתלונן, ניגש לרכב המתלונן, בעט גם בו, היכה בשמשתו, ניפץ את אחת המראות, כשהגיעו השוטרים ואנשי הבטחון הוא נמלט במונית מהמקום.
הנאשם מואשם בעבירות של תקיפה, איומים, חבלה במזיד והחזקת סכין.
2.הצדדים הגיעו להסדר טיעון לפיו, בכפוף לתסקיר חיובי, ייגזרו על הנאשם מאסר בעבודות שירות, קנס, ופיצוי למתלונן.
3.לבית המשפט הוגש תסקיר שירות המבחן המתאר את בעייתיות אורח חייו האישיים, כמו כן לנאשם הרשעות קודמות בעבירה של איומים ועבירה של הטרדה באמצעות מתקן בזק ובהטרדה של הפרת הוראה חוקית. עם זאת, שירות המבחן המליץ על מאסר בעבודות שירות ומאסר על תנאי.
3.מדובר בסדרת עבירות חמורות המלמדת על התנהגות אלימה מצד הנאשם בהזדמנויות שונות, לרבות איומים. עם זאת, לאחר ששמעתי את טענות הצדדים לעונש, כפי שעלו בפרוטוקול, ועיינתי במכלול החומר שבפניי, החלטתי לכבד את הסדר הטיעון.
4.אשר על כן, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
א.6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, בהתאם לחוו"ד הממונה על עבודות שירות מיום 19.1.2010, כשעל הנאשם להתייצב בפני המפקח על עבודות השירות לצורך קליטה והצבה בתאריך תחילת העבודות ביום 1.5.2010 בשעה 10:00 במפקדת גוש דרום יחידת עבודות השירות בבאר שבע ליד כלא באר שבע, אוטובוס "אגד" מתחנה מרכזית באר שבע קו 46.
הנאשם יעדכן את משרדי הממונה על עבודות שירות בכל שינוי שיחול בכתובות מגוריו. כמו כן עליו לעמוד בתנאי הפיקוח ובביקורת פתע, וכל הפרה בתנאי השחרור תביא להפסקה מינהלית ולריצוי העונש במאסר ממש.
ב.מאסר על תנאי לתקופה של 4 חודשים, והנאשם לא ירצה עונש זה, אלא אם יעבור תוך תקופה של 3 שנים מהיום כל עבירת אלימות ו/או איומים.
ג.מאסר על תנאי לתקופה של 3 חודשים, והנאשם לא ירצה עונש זה, אלא אם יעבור תוך תקופה של 3 שנים מהיום כל עבירת של החזקת סכין ו/או חבלה במזיד.
ג.קנס בסך של 100 ש"ח או מאסר של 5 ימים תחתיו.
הקנס ישולם עד יום 25.4.2010.
ד.פיצוי למתלונן באישום 1 בסך 3.000 ₪ ולמתלונן באישום 2 בסך 850 ₪, את הסכומים יפקיד הנאשם בקופת בית המשפט ב-10 תשלומים שווים ורצופים החל מיום 12.6.2010 ובכל 12 לחודש, והמזכירות תעביר בתחילה את התשלומים הראשונים למתלונן באישום 2 ואת שאר התשלומים למתלונן באישום 1 לפי הפרטים שנמסרו לתיק בית המשפט בפתק.
ד.מורה על השמדת הסכינים.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים תוך 45 יום מהיום.
ניתנה והודעה היום כ"ט ניסן תש"ע, 13/04/2010 במעמד הנוכחים.