מ.י. משרד התמ"ת המחלקה המשפטית-עו"ז נ' עמי אסור

: | גרסת הדפסה
הע"ז
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
1816-08,1817-08,2773-09,1111-10
3.12.2013
בפני :
חנה טרכטינגוט

- נגד -
:
מ.י. משרד התמ"ת המחלקה המשפטית-עו"ז
:
עמי אסור
הכרעת-דין

הכרעת - דין

1.בפתח הדברים אודיע, כמצוות סעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב- 1982 (להלן: "חוק סדר הדין הפלילי"), כי החלטתי לזכות את הנאשם מחמת הספק מהעבירות המיוחסת לו בת.פ. 1816/08 ובת.פ. 1111/10.

2.כנגד הנאשם הוגשו 4 כתבי אישום בגין העסקת עובדים זרים ברח' סמולנסקין 12-14 ת"א (להלן: "הבניין") במועדים שונים.

הנאשם התקשר ביום 2.3.05 בהסכם, מ/5, עם נציגות הבניין לצורך ביצוע עבודות שיקום ושיפוץ בבניין בכתובת האמורה.

על פי מ/5 התחייב הנאשם לבצע את העבודות בהתאם לתנאי ההסכם ונספחיו.

הנאשם התחייב להתחיל בעבודות לא יאוחר מיום 6.3.05 ולסיימן לא יאוחר מ- 180 ימים לאחר תחילת העבודה (סעיף 4.1 ל- מ/5).

3.במהלך תקופת עבודות השיפוץ בוצעו 4 ביקורות בבניין, בהן נמצאו עובדים זרים, כמפורט בכתבי האישום כדלקמן:

בת.פ. 1816/08, במהלך הביקורת בבניין ביום 17.7.05, נמצא עובד שטחים, תושב שכם, אשר עסק בפינוי פסולת.

בת.פ. 1817/08, במהלך הביקורת בבניין ביום 8.9.05, נמצאו 3 עובדים זרים, אשר עסקו בעבודות טיח והכנה לצביעה.

אחד העובדים הינו תושב ג'אניה ושניים אחרים אזרחי סין. כל העובדים לא היו רשאים לעבוד אצל הנאשם.

בת.פ. 2773/09, במהלך ביקורת ביום 1.12.05, נמצאו 3 עובדים זרים אשר עסקו בעבודות טפסנות וצביעה.

שניים מן העובדים הם תושבי עוריף ואחד אזרח סין. כל העובדים לא היו רשאים לעבוד אצל הנאשם.

לגבי העובד הסיני, Feng Shihang, חזרה בה המאשימה בסיכומיה מהאישומים המיוחסים לנאשם בקשר לעובד זה.

לפיכך, בהתאם להוראות סעיף 94(א) לחוק סדר הדין הפלילי, אני מזכה את הנאשם מהאישומים המיוחסים לו בקשר לעובד זה.

בת.פ. 1111/10, במהלך ביקורת ביום 16.11.05, נמצא עובד שטחים, אשר ביצע עבודות שיפוצים בשטח משותף של הבית - שביל גישה.

4.כל כתבי האישום מייחסים לנאשם עבירה של העסקה שלא כדין, עבירה על סעיף 2 (א) לחוק עובדים זרים, התשנ"א-1991 (להלן: "החוק").

ת.פ.2773/09 מייחס לנאשם עבירות נוספות של העסקה ללא התקשרות בחוזה בכתב והעסקה ללא ביטוח רפואי, עבירות בניגוד לסעיפים 1 ג', 1 ד' ו- 2(ב)(3) לחוק.

בסיכומיה ביקשה המאשימה להרשיע את הנאשם בעבירה על פי סעיף 2(א) לחוק בלבד גם בתיק זה.

5.אלה הראיות אשר הוגשו מטעם המאשימה בתיקים האמורים:

בת.פ. 1816/08 העידו המפקחים גבריאל בן הרוש ושי בדיחי.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>