ת"פ
בית משפט השלום רמלה
|
1867-08
19/09/2010
|
בפני השופט:
עמי קובו
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. משרד החקלאות - היועץ המשפטי
|
הנתבע:
יצחק גולדנברג
|
הכרעת-דין |
הכרעת דין
רקע
החלטתי לזכות את הנאשם מהעבירות המיוחסות לו בכתב האישום. להלן אפרט את נימוקי:
נגד הנאשם הוגש כתב אישום, אשר מייחס לו שני אישומים, כמפורט להלן:
בכל אחד מהאישומים יוחסו לנאשם העבירות הבאות:
גידול והפקת דבש ללא רישיון מהמועצה או בניגוד לתנאיו, לפי סעיף 3 לצו הפיקוח על מצרכים ושירותים (ייצור דבש ומכירתו) תשל"ז-1977 יחד עם סעיף 39(ב)(1) לחוק הפיקוח על מצרכים ושירותים, התשי"ח-1957.
הקמת מכוורת והחזקתה ללא רישיון ייצור בניגוד לתקנה 2 לתקנות להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים) (דבורים) תשכ"ח-1968, יחד עם סעיף 5 לחוק להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים), התשי"ב-1952.
רעיית דבורים בשטח מרעה ללא אישור, בניגוד לתקנה 5 לתקנות להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים) (דבורים) תשכ"ח-1968, יחד עם סעיף 5 לחוק להשבחת ייצור חקלאי (בעלי חיים), התשי"ב-1952.
על פי עובדות האישום הראשון, בתקופה הרלוונטית לכתב האישום הנאשם היה בעל רישיון לגדל דבורים ולייצר דבש מאת המועצה לייצור ושיווק של דבש (להלן: "מועצת הדבש"), מ-80 דבוריות (כוורות). בהתאם לרישיון ולהיתר מרעה שקיבל אושר לנאשם להציב דבוריות אלו סמוך לביתו שבמושב גמזו. ביום 5.7.06, ובמועדים הסמוכים לכך, הפיק הנאשם דבש שלא כדין במקומות הבאים:
א) 39 כוורות בנ.צ. 1439/11472, דרומית לגמזו.
ב) 43 כוורות בנ.צ. 1446/11475, דרומית לגמזו.
ג) 47 כוורות בנ.צ. 1453/11505, יער בן-שמן (להלן: "סעיף 2ג' לאישום הראשון).
ד) 28 כוורות בנ.צ. 1430/11558, פרדס בית-עריף.
בכך הקים הנאשם כוורות, החזיקן ועסק בגידול דבורים ובהפקת דבש ללא היתר מרעה, בניגוד לתנאי הרישיון ומבלי שהטביע את מספר הכוורן שלו על הכוורות. כן הפר הנאשם את האיזון הנדרש בין גודל שטח המרעה למספר הכוורות, וגרם סיכון לרעיית יתר של דבורים, ירידת תנובת הדבש והיזק כלכלי לדבוראים בעלי רישיון כחוק בשטחים בהם הקים כוורות אלו.
על פי עובדות האישום השני, בתקופה הרלוונטית לכתב האישום הנאשם היה בעל רישיון לגדל דבורים ולייצר דבש מאת מועצת הדבש, מ-170 דבוריות (כוורות). בהתאם לרישיון ולהיתר מרעה שקיבל, אושר לנאשם להציב דבוריות אלו סמוך לביתו. בחודשים ינואר-פברואר 2008, הפיק הנאשם דבש מכוורות שהציב שלא כדין במקומות הבאים:
א) 70 כוורות בנ.צ. 1928/6472, סמוך למחלף דניאל.
ב) 51 כוורות בנ.צ. 1925/6476, סמוך למחלף דניאל.
בכך הקים הנאשם כוורות, החזיקן ועסק בגידול דבורים ובהפקת דבש ללא היתר מרעה, בניגוד לתנאי הרישיון ומבלי שהטביע את מספר הכוורן שלו על הכוורות. כן הפר הנאשם את האיזון הנדרש בין גודל שטח המרעה למספר הכוורות, וגרם סיכון לרעיית יתר של דבורים, ירידת תנובת הדבש והיזק כלכלי לדבוראים בעלי רישיון כחוק בשטחים בהם הקים כוורות אלו.
סעיף 3 לצו הפיקוח על מצרכי ושירותים (ייצור דבש ומכירתו), תשל"ז-1977 קובע כדלקמן:
"לא יעסוק אדם בגידול דבורים או בהפקת דבש, אלא אם קיבל רשיון ייצור מאת המועצה ומקיים את התנאים הכלולים ברשיון הייצור וכן את הוראות המועצה בדבר גידול דבורים, הפקת דבש, ומדווח למועצה על כמויות הדבש שהפיק".