מ.י. לשכת תביעות תעבורה שפלה נ' גור

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה ברמלה
10170-08
12.4.2010
בפני :
לאה שלזינגר שמאי

- נגד -
:
מ.י. לשכת תביעות תעבורה שפלה
:
נתנאל גור
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בביצוע העבירה מיוחסת לו בכתב האישום.

מדובר בעבירה של נהיגה בשכרות. בכך שהנאשם היה נתון תחת השפעת משקה משכר ובבדיקת מאפיינים ניכרה השפעת האלכוהול על הנאשם, היינו מדובר בעבירה חמורה ומסוכנת הן לנהג וליתר המשתמשים בדרך.

לזכותו של הנאשם הודאתו, לחובתו עבר מכביד הכולל 18 הרשעות קודמות משך 8 שנות נהיגה, מהן גרימת תאונת דרכים, בגין נהיגה בקלות ראש (נזק בלבד) נהיגה באור אדום, נהיגה ללא רשיון נהיגה מעל 6 חודשים, נהיגה בזמן פסילה וסירוב להבדק, אי ציות לשוטר , נהיגה ברכב שנמסרה לגביו איסור שימוש. היינו עברו מכביד הן מבחינת כמות הרשעות קודמות והן מבחינת חומרתן.

כן לנאשם גם עבר פלילי בעבירות רכוש, סמים, אלימות ונהיגה פוחזת של רכב והפרעה לשוטר.

הצדדים הגיעו להסדר בו עתרו להשית על הנאשם צו שלצ , פסילה בפועל למשך 30 חודשים, מאסר על תנאי, פסילה על תנאי וקנס מתון.

שרות המבחן בתסקירו התייחס לעברו של הנאשם, לנסיבותיו האישיות, והמליץ על צו שרות בהיקף של 140 שעות ושילוב הנאשם בקבוצה טיפולית במסגרת צו מבחן.

לאחר ששקלתי טיעוני הצדדים ובחנתי עברו התעבורתי של הנאשם, מצאתי כי הסדר הטיעון סביר, ולפיכך אאמצו.

אני מחליטה לגזור על הנאשם העונשים הבאים:

ניתן בזאת צו שירות לתועלת הציבור לפיו יבצע הנאשם 140 שעות במסגרת מתנ"ס בן לברון באשדוד.

כמפורט בתסקיר.

ככל ויהא צורך בשינוי מקום ההשמה, שירות המבחן יבצע את השינוי וידווח על כך לבית המשפט.

בתום ביצוע השל"צ תדווח על כך קצינת המבחן לבית המשפט.

הנאשם מוזהר כי באם לא יבצע השל"צ לשביעות רצון הממונה או קצינת המבחן יגזר עונשו מחדש.

ניתן צו מבחן לפיו הנאשם יהיה בפיקוח שרות מבחן למשך שנה, במסגרת צו המבחן ישתתף הנאשם בקבוצה טיפולית כמפורט בתסקיר ובהתאם לדרישות שרות המבחן.

מובהר לנאשם כי אי עמידה בדרישות שרות המבחן ואי קיום התנאים בצו המבחן יביא לגזירת עונשו מחדש.

אני דנה את הנאשם ל- 7 חודשי מאסר על תנאי למשך שנתיים, שלא יעבור עבירה של נהיגה ללא רישיון נהיגה תקף מעל 12 חודשים, נהיגה בזמן פסילה, נהיגה בשכרות או תחת השפעת משקאות משכרים.

אני דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 540 ₪ או 5 ימי מאסר תמורתו.

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 30 חודשים

הנני פוסלת את הנאשם מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 5 חודשים

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>