- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. לשכת תביעות שרון-תעבורה נ' בן שמחון
|
תת"ע בית משפט השלום לתעבורה בנתניה |
2466-07
6.7.2011 |
|
בפני : רות רז |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. לשכת תביעות שרון-תעבורה |
: רמי בן שמחון -ע"ד ב"כ עו"ד קולקר |
| החלטה | |
החלטה
אני מזכה את הנאשם מחמת הספק.
הנאשם מואשם בכך שבתאריך 09.03.07 בשעה 0220 נהג ברכב בהיותו שיכור ובבדיקת נשיפה נמצא כי ריכוז האלכוהול בליטר אחד של אוויר נשוף הינו 380 מיקרו גרם, העולה על המידה הקבועה בחוק, עבירה לפי סעיף 62(3) לפקודת התעבורה.
בישיבת הקראה שהתקיימה בתאריך 24.1.08, כפר הנאשם, באמצעות ב"כ, בשכרות, באמינות מכשיר הינשוף, בתקינותו ובדרכי הפעלתו.
פרשת התביעה
ע.ת.1, ערן דקל, טכנאי במעבדת מכשור אכיפה של משטרת ישראל.
באמצעות העד הוגש תע"צ תקינות, לפיו ערך העד ביקורת תקופתית למכשיר הינשוף ביום 29.1.07.
תע"צ לגבי ביקורת שבוצעה ביום 31.5.07, לאחר מועד ביצוע העבירה, הוגש כראיה על ידי ב"כ הנאשם.
העד אישר כי הביקורת מבוצעת פעם בחצי שנה, אבל במקרה של תקלות, מגיע המכשיר למעבדה תוך זמן קצר יותר. העד אישר כי מכשיר הינשוף נשוא כתב האישום הגיע לטיפולים במעבדה מספר פעמים. המכשיר נבדק על ידי העד גם ביום 28.3.07 וגם ביום 9.5.07. במסגרת הביקורת התקופתית מבצע העד בדיקות לפי רשימת בדיקות, בהתאם נוהל המשטרתי. העד אישר כי טרם עריכת הבדיקה למכשיר הוא מקליד באמצעות מקלדת את ערך בלון גז הכיול למכשיר הינשוף.
בהסכמת הצדדים הוגש חומר הראיות שנערך על ידי שני עדי התביעה, רס"מ גד סרוסי שהפעיל את מכשיר הינשוף, ביצע בדיקת אימות כיול ובדיקת נשיפה לנאשם, ורס"ר זכי שרעבי, שעצר את רכב הנאשם וערך לנאשם בדיקת מאפיינים.
מחומר הראיות עולה כי הנאשם נעצר לבדיקה אקראית. נערכה לו בדיקת מאפיינים לפיה נמצא יציב בעמידה, הלך על קו באופן רגיל, לא החטיא בהבאת אצבע לאף בעיניים עצומות, הופעתו מסודרת, דיבורו אטי והתנהגותו רדומה. בטופס בדיקת המאפיינים לא נרשם האם נדף מפיו של הנאשם ריח אלכוהול. רק בדו"ח עיכוב רשם העד שרעבי כי נדף מהנאשם ריח אלכוהול.
בבדיקת נשיפה שנערכה לנאשם, לאחר מספר בדיקות שנכשלו, התקבלו שתי תוצאות, האחת, 380 מק"ג אלכוהול, והשניה 390 מק"ג אלכוהול. טרם ביצוע בדיקת הנשיפה, נערכה למכשיר הינשוף בדיקת אימות כיול.
תגובת הנאשם הייתה כי שתה בירה אחת בלבד וכי אינו שיכור.
הנאשם לא העיד להגנתו.
בתאריך 31.5.10 ניתנה על ידי הכרעת דין לפיה זיכיתי את הנאשם מעבירה של נהיגה בשכרות, והרשעתי את הנאשם בעבירה של נהיגה תחת השפעת משקאות משכרים. הנאשם זוכה בהסתמך על החלטת בית המשפט לתעבורה בירושלים, בת"ת 11893/07, מדינת ישראל נ' עינת עוזרי, שם נקבע סף אכיפה של 400 מק"ג, נוכח חשש לסטייה ואי דיוק במדידה על ידי מכשיר הינשוף.
בעפ"ת 13268-07-10, בתאריך 16.1.11, התקבל ערעור שהוגש על ידי המאשימה על הכרעת הדין, והתיק הוחזר לדיון בפני.
בדיון שהתקיים בפני ביום 16.5.11 הודיעו הצדדים כי יגישו סיכומים בכתב. ב"כ המאשימה לא ביקש לשמוע מחדש את עדי התביעה או להגיש ראיות נוספות וב"כ הנאשם הודיע כי לא תנוהל פרשת הגנה.
הצדדים הגישו סיכומים בכתב.
שכרות על פי בדיקת נשיפה
בתאריך 14.10.10, בעפ"ת (מחוזי ירושלים) 25457-04-10 מדינת ישראל נ' עינת מלכה עוזרי, נפסק כי מכשיר הינשוף הינו מכשיר אמין ומדויק ושולי הביטחון של רף האכיפה הועמדו על 290 מיקרו גרם לליטר אוויר נשוף. בהחלטת בית המשפט המחוזי בוטל רף האכיפה של 400 מק"ג שנקבע על ידי בית המשפט לתעבורה, בגלגולו הראשון של עניין עוזרי.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
