ת"פ
בית משפט השלום רמלה
|
1010-09
04/01/2010
|
בפני השופט:
עמי קובו
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי
|
הנתבע:
עבדלעזיז רביע
|
גזר-דין |
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירה של החזקת כלי פריצה, לפי סעיף 409 לחוק העונשין, תשל"ז- 1977 (להלן: "החוק") ובעבירה של הסגת גבול לפי סעיף 447 (א) (1) לחוק.
הצדדים הגיעו להסדר טיעון אשר במסגרתו עתרו במשותף לעונש של שישה חודשי מאסר בפועל, אשר ירוצה בעבודות שירות, ככל שהנאשם ימצא מתאים, לעונש צופה פני עתיד ולקנס בסך 1,250 ₪.
הנאשם נשלח לקבלת חוות דעת מאת הממונה על עבודות השירות ונמצא מתאים לביצוע עבודות שירות.
לאחר ששמעתי את טיעוני הצדדים, סבורני כי על אף שמדובר בהסדר מקל עם הנאשם, הרי שאין זה מן הראוי במקרה דנן לסטות מן ההסדר. בהקשר זה אציין כי בנוגע לעונש התנאי אין דעתי כדעת הסניגור לפיה יש להטיל מאסר על תנאי אך ורק בגין העבירות שבהן הורשע הנאשם.
עיון בעברו הפלילי של הנאשם מעלה כי לחובתו הרשעות בעבירות רכוש נוספות, הכוללות ניסיון לגניבה, גניבה במספר מקרים ועוד. בנסיבות אלה, סבורני שאין מקום לצמצם את עונש המאסר על תנאי.
בנוגע לעונש הקנס, סבורני כי מדובר בקנס מקל, ואולם כאמור לעיל לא אסטה מהסכמת הצדדים.
אשר על כן, אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:
1. שישה חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות כאמור בחוות דעת הממונה על עבודות השירות. עבודות השירות תבוצענה בבית באיר בירושלים, בימים א' –ה' בין השעות 08:00-14:00, תחילת עבודות השירות ביום 13.1.10.
2.אני מפעיל את עונש המאסר על תנאי בן ששת החודשים אשר נגזר על המשיב על ידי כב' השופט רומנוב בבית משפט השלום בירושלים בת"פ 3521/04.
3.אני מטיל על הנאשם עונש של שישה חודשי מאסר על תנאי לבל יעבור הנאשם במשך שלוש שנים מהיום כל עבירה לפי פרק יא' לחוק העונשין שכותרתו "פגיעות ברכוש".
4.קנס כספי בסך 1,250 ₪. הקנס ישולם מתוך ההפקדה שהפקיד הנאשם בב"ש 1061/09.
המוצגים שנתפסו (כלי פריצה) יושמדו.
מזכירות בית המשפט וכן הסניגור ישלחו העתק גזר הדין לממונה על עבודות השירות.
זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 45 ימים.
ניתנה והודעה היום י"ח טבת תש"ע, 04/01/2010 במעמד הנוכחים.
ד"ר עמי קובו, שופט
הוקלד על ידי: ליטל גודלי