חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי נ' יצחקי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום רמלה
1114-09
18.10.2010
בפני :
נירה דסקין

- נגד -
:
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי
:
1. חי יצחקי
2. אברהם אסרף

גזר-דין,החלטה,החלטה

גזר דין

הנאשמים הורשעו על פי הודאותיהם במיוחס להם בכתב אישום אשר תוקן במסגרת הסדר טיעון כלהלן :

נאשם 1 הורשע בהתפרצות למקום שאינו משמש למגורים, גניבה והחזקת מכשירי פריצה ואילו נאשם 2 הורשע בקבלת רכוש שהושג בפשע.

במסגרת ההסדר הודיעה התביעה מהי הענישה לה תעתור כאשר לא היתה הסכמה לענישה. הנאשמים נשלחו לקבלת תסקירי שירות מבחן מכח הסכמה.

תסקיר שירות מבחן לגבי נאשם 1 :

שירות המבחן סוקר רקעו ונסיבותיו של הנאשם , עמדת אשתו, וכן עמדת הנאשם לגבי העבירות – אינו לוקח אחריות ותופס עצמו כמי שנגרר לעבירה וכמי שהובל ופסיבי , מתקשה לראות בעיתיות בהתנהלותו ורואה בהסתבכותו מקרה חד פעמי.

תסקיר שירות מבחן לגבי נאשם 2 :

שירות המבחן סוקר רקעו , נסיבותיו ומציין כי ניכר פער בין הדרך בה מציג עצמו כאדם נורמטיבי , ללא דפוסים עבריניים לבין אופי העבירה המצביע על תכנון מוקדם ומעורבות עם גורמים שוליים.

נוכח גישת הנאשם לא מצא שירות המבחן להמליץ על הליך טיפולי או של"צ.

ב"כ המאשימה עותר להשית על הנאשם 1 ענישה שתכלול רכיב של 12 חודשי מאסר, מאסר מותנה, קנס כספי ופיצוי משמעותי למתלונן ועל נאשם 2 ענישה שתכלול רכיב של 6 חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס מוסכם בסך 3,500 ₪ ופיצוי גם לגבי הרכיבים הכספיים מבקשת המאשימה לערוך איזון עם חלקו של כל אחד מהנאשמים בפרשה.

שקלתי נסיבות הענין, טיעוני ב"כ הצדדים, האמור בתסקירים, עברם של הנאשמים ועדותה של אשת נאשם 1 כעדת הגנה לענין העונש.

המדובר בפרשה חמורה במהלכה התפרץ נאשם 1 בתאריך 27/1/09 באופן בוטה ביותר ונועז למחסן לאחסון סחורה השייך למתלונן בכוונה לבצע גניבה בכך שקדח חור בתקרת המחסן באמצעות פטיש קונגו ובכך חדר לתוך המחסן. בהמשך גנב מתוך המחסן 1,500 פקטים של סיגריות וכרטיסי חיוג, שווי הגניבה כ-400,000 ₪ וזאת כשהוא מתכוון בשעת הנטילה לשללו שלילת קבע.

הנאשם החזיק במכשירים המשמשים לפריצה, הכוללים לום, פטישון ומגזרי ברזל, כשאין בידו הסבר מניח את הדעת להמצאותם.

באשר לנאשם 2: בהמשך לנסיבות שפורטו לגבי נאשם 1, קיבל הנאשם 2 לידיו את הרכוש, ביודעו כי הושג בפשע ועזר לנאשם 1 להעמיסו למשאית של אחר.

מעצם אופן ביצוע העבירות על ידי שני הנאשמים עולה תכנון מוקדם לבצע פשע, כאשר נאשם 1 מצטייד בפטיש קונגו, מקדחה וכאשר שווי הגניבה רב ביותר, כאמור 400,000 ₪.

הגם שנאשם 2 לא נטל חלק בעצם הפריצה שבוצעה על ידי נאשם 1 - כאמור בצורה בוטה ונועזת (קדיחת חור בתקרת מחסן השייך לאחר באמצעות מכשור מתאים) - הרי שיש לו חלק משמעותי בהשתלשלות העניינים ובשרשרת הגזילה, שהרי הוא קיבל לידו את שלל הגזלה ואף סייע לנאשם 1 להעמיסו למשאית של אחר.

באשר לנאשם 1, הרי לנאשם זה הרשעות קודמות בעבירות של רכוש וכן אלימות, הכל כעולה מגיליון הרשעות קודמות, ת/1, המלמד כי הנאשם שלח בעבר לא אחת ידו ברכושם של אחרים (גניבות חקלאיות, פריצה לבניין שאינו דירה, גניבה, קבלת נכסים שהושגו בעוון והחזקת נכס חשוד כגנוב) וכן הורשע כאמור בעבירת אלימות, תקיפת שוטר.

הנאשם גם טעם טעמו של מאסר ולמרבה הצער לא היה בכך כדי להרתיעו.

גם תסקיר שרות המבחן שניתן בעניינו של נאשם 1, אינו מיטיב עם התנהלותו.

למרות שהנאשם הורשע במיוחס לו בכתב האישום המתוקן אשר ממנו עולה כי חלקו באירוע היה רב מזה של נאשם 2, הוא עדיין מציג עצמו בפני שרות המבחן כמי שנגרר לדבר עבירה וכקרבן, מטיל את מירב האחריות על נאשם 2, עסוק בשותפיו לביצוע העבירה ומתקשה לראות בעייתיות בהתנהלותו.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>