ת"פ
בית משפט השלום רמלה
|
2941-08
31/03/2011
|
בפני השופט:
נירה דסקין
|
- נגד - |
התובע:
מ.י. לשכת תביעות מרחב שפלה - פלילי
|
הנתבע:
נדל אבו עאנם
|
גזר-דין |
גזר דין
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירות המיוחסות לו בכתב אישום אשר תוקן במסגרת הסדר טיעון ובמסגרת ההסדר הודיעו הצדדים על הסכמה כפי שפורטה בפרוטוקול הדיון מיום 31.10.10 והכוללת בין השאר רכיב של מאסר בפועל שיכול וירוצה בעבודות שירות בכפוף לחוו"ד.
עתה בפני חוו"ד של הממונה המכילה המלצה על מקום עבודה.
ב"כ הצדדים עותרים במשותף ובהסכמה לאימוץ הסדר הטיעון.
ב"כ המאשימה מפנה להרשעה קודמת של הנאשם משנת 2004 במסגרתה הושת על הנאשם עונש מאסר מותנה בן 4 חודשים שהינו בר הפעלה בתיק זה והיא עותרת להורות על הפעלתו בחופף לעונש מאסר בפועל בן 4 חודשים שיושת על הנאשם ובעבודות שירות.
שקלתי נסיבות העניין וטיעוני ב"כ הצדדים, בין השאר הצביעו ב"כ הצדדים על נושא התאמת ההסדר לאור חומר הראיות שבתיק.
שקילת נסיבות העניין מביאה אותי למסקנה כי מדובר בהסדר ראוי לאימוץ ותוך אימוצו אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים:
1.עונש המאסר המותנה בן 4 חודשים שהושת על הנאשם בת.פ. 3607/04 בימ"ש שלום רמלה יופעל.
2.4 חודשי מאסר בפועל.
עונש המאסר המותנה שהוריתי על הפעלתו ירוצה בחופף לעונש המאסר שהושת על הנאשם באופן שבסך הכל ירצה הנאשם 4 חודשי מאסר בפועל אשר ירוצו בעבודות שירות בהתאם לחווה"ד במפקדת מחוז מרכז רמלה 5 ימים בשבוע, 8 וחצי שעות עבודה יומיות בפיקוח מפקח אחראי איריס סעדה.
הנאשם יתייצב לריצוי עבודות שירות ביום 19.6.11 ועל הנאשם להתייצב במועד זה בשעה 08.00 במשרדי הממונה על עבודות שירות במפקדת מחוז מרכז יחידת עבודות שירות רמלה.
מובהר לנאשם כי חובה עליו לעמוד בכל תנאי הפיקוח וכן לעדכן את הממונה בכל שינוי אם יחול בכתובת מגוריו.
ערה אני לכך שהמועד שנקבע בגזר הדין אינו תואם את המועד המומלץ על ידי הממונה, אך לעניין זה נעתרתי לבקשת הסנגור והממונה מתבקש לשנות את מועד תחילת הריצוי בהתאמה.
3.קנס בס ך 2,000 ₪ או 20 ימי מאסר למקרה שהקנס לא ישולם.
לפני ולפנים משורת הדין ישולם הקנס ב- 10 תשלומים חודשיים שווים ורצופים אשר ישולמו החל מיום 15.5.11 ובכל 15 לחודש לאחר מכן. אי עמידה בתשלום מהתשלומים תעמיד היתרה לפרעון מיידי.
4.פיצוי לעד תביעה 2 בסך 1,000 ₪. הפיצוי ישולם ב- 4 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, הראשון ביום 15.5.11 והיתרה בכל 15 לחודש שלאחר מכן. אי עמידה בתשלום מהתשלומים תעמיד היתרה לפרעון מיידי.
5.10 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור במשך 3 שנים מהיום כל עבירת אלימות מסוג פשע וכל עבירה כנגד שוטרים מסוג פשע.
6.6 חודשי מאסר על תנאי והתנאי הוא שלא יעבור במשך 3 שנים מהיום כל עבירת אלימות פיזית מסוג עוון, כל עבירת איומים, על עבירה כנגד שוטרים מסוג עוון ועבירה לפי סעיףי 244 לחוק העונשין.
המזכירות תעביר העתק לממונה ובמקביל יעביר באדיבותו גם הסנגור תוך שהסנגור יעדכן את הממונה בדבר שינוי מועד שתחילת ריצוי עבודות שירות.
זכות ערעור תוך 45 יום מהיום.