מ.י. לשכת תביעות מרחב נגב - באר שבע נ' אלאסד

: | גרסת הדפסה
ת"פ
בית משפט השלום באר שבע
2084-07
7.6.2010
בפני :
נסר אבו טהה

- נגד -
:
מ דינת ישראל
:
יונס אלאסד
פסק-דין

פסק דין ללא הרשעה

1.הנאשם הודה במסגרת הסדר טיעון בעובדות כתב האישום המתוקן בעבירה של שבל"ר.

2.הנאשם יליד 1986, נעדר הרשעות קודמות.

3.ב"כ המאשימה עתרה להרשיע את הנאשם ולהשית עליו מאסר שירוצה בעבודות שירות, מאסר על תנאי, קנס כספי, בהתחשב חומרת העבירה בה הורשע.

4.ב"כ הנאשם מנגד, עתר לאמץ את המלצת שירות המבחן, דהיינו להשית על הנאשם של"צ בהיקף 140 שעות ללא הרשעה, וכן צו פיקוח למשך שנה, וזאת בהתחשב בגילו הצעיר של הנאשם, עברו הנקי, חלוף הזמן, הודאתו שחסכה זמן שיפוטי, נטילת אחריות מצד הנאשם על מעשיו, מנהל אורח חיים נורמטיבי, המעשה נשוא כתב האישום הינו בבחינת חריג לאורחות חייו כפי שצוין בתסקיר שגובש בעניינו, הרשעה בדין עלולה לפגוע פגיעה קשה בעתידו המקצועי ומקור פרנסתו, לומד ב"מכללת קיי", כיום עובד סייר בחברת שמירה, בכוונתו להמשיך את לימודיו ולהיקלט במערכת החינוך, הביע חרטה על המעשה.

5.הוגשו בפניי מספר המלצות בעניינו של הנאשם, בהם מתואר הנאשם כאדם הגון, עוזר לחברה, מתנדב חברתי, עוזר לזולת.

6.שירות המבחן בתסקיר שגיבש המליץ על ענישה בדמות של"צ ללא הרשעה, שיהא בה היבט חינוכי והרתעתי לנאשם.

7.לאחר ששקלתי את טיעוני ב"כ הצדדים, ועיינתי בתסקיר שגובש בעניינו של הנאשם, שוכנעתי שבנסיבות העבירה וכן נסיבות הנאשם, לרבות האמור בתסקיר, החלטתי להסתפק בשל"צ ללא הרשעה גם מהנימוקים המפורטים בדברי הסנגור לעיל.

8.אשר על כן, הנני דן את הנאשם לעונשים הבאים:

א.הנאשם יבצע של"צ בהיקף 140 שעות במרכז "יד שנייה לנזקקים" ברמלה.

ב.פיקוח של"צ למשך שנה במהלכו ימשיך הנאשם לשתף פעולה עם שירות המבחן ככל שיידרש.

ג.חתימת התחייבות כספית על סך 5,000 ₪, שלא יעבור עבירה דומה משך שנתיים מהיום.

הנאשם הוזהר בדבר הפרת צו השל"צ.

עותק מגמר הדין יישלח לשירות המבחן.

זכות ערעור תוך 45 יום.

ניתנה והודעה היום כ"ה סיון תש"ע, 07/06/2010 במעמד הנוכחים.

נסר אבו טהה, שופט

הוקלד על ידי: שולה פרץ התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>