- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מ.י. לשכת תביעות ירושלים (פלילי) נ' קוטיני
|
ת"פ בית משפט השלום ירושלים |
1561-09
3.10.2010 |
|
בפני : יואל צור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מ.י. לשכת תביעות ירושלים (פלילי) |
: מוחמד קוטיני |
| גזר-דין | |
גזר דין
הנאשם הורשע ע"פ הודאתו בעבירות לפי סעיפים 380+382(ג) לחוק העונשין, התשל"ז - 1977. פרטי העבירה מצויים בכתב האישום המתוקן ומהם עולה כי הנאשם תקף את אשתו וגרם לה חבלה בכך שהכה אותה כשהוא אוחז בחגורה וגרם לה המטומות בזרוע שמאל, בצוואר ובגב.
בבואי לגזור את דינו של הנאשם הנני מביא בחשבון את הפרטים הבאים:
א.מהות העבירה אשר אין צורך להכביר במילים לגביה.
ב.הנאשם הודה באשמה ויש בהודאה משום הפנמה של האחריות וחיסכון מזמנו של ביהמ"ש.
ג.עיון בגיליות ההרשעות הקודמות ת/1 מראה כי מאחורי הנאשם עבירת אלימות אחת שגזה"ד בגינה ניתן בשנת 2000 אך יש לנאשם הרשעות קודמות אחרות שעניינן הסעה של תושב זה לישראל שלא כדין, ועבירת החזקת אגרופן (העבירה האחרונה היא משנת 2006).
ד.הפרטים העולים מתסקיר שירות המבחן, בתסקיר זה צוין שהנאשם קיבל על עצמו אחריות מלאה והביע חרטה וצער שנשמעו כנים והסביר את מעורבותו בעבירה, בקושי לשלוט בכעסים. שירות המבחן בדעה שניהול ההליכים המשפטיים נגדו היתה להם השפעה אפקטיבית חיובית.
ה.הנאשם אב ל-6 ילדים בגילאים 1-13.
בהסדר הטיעון שאליו הגיעו הצדדים צויין שבכפוף לתסקיר חיובי יעתרו הצדדים במשותף לעונש מאסר בעבודות שירות לתקופה של 4 חודשים ומאסר על תנאי. מסתבר כי שירות המבחן כלל במסגרת המלצותיו גם צו מבחן למשך שנה שבמסגרתו תיבדק האפשרות להשתלבותו של הנאשם בקבוצה טיפולית לשליטה בכעסים שמיועדת לגברים אלימים. נראה לי כי מרכיב עונש זה הוא חשוב ביותר. אף כי אין מאחורי הנאשם הרשעות קודמות בענייני אלימות מהתקופה האחרונה ראוי הוא, במיוחד כשהנאשם ממשיך לחיות עם אותה אישה, שיעמוד במבחן, דבר שיכול לסייע לשני בני הזוג.
בנסיבות העניין הנני מחליט לקצר מעט מתקופת המאסר בעבודות שירות כדי שיוטל על הנאשם גם מרכיב עונש של מבחן. אשר על כן מרכיבי העונש שיוטלו על הנאשם הם מאסר בעבודות שירות, מע"ת ומבחן.
לפיכך, הנני מטיל על הנאשם עונשים כדלהלן:
א.3 חודשי מאסר בתנאי עבודות שירות. הנאשם יבצע את עבודות השירות במעון נכים גילה רח' צביה ויצחק 30 ירושלים. טל': 02/6761082. המפקח על עבודות השירות יהיה דוד יוסף טל': 050/6278747. ימי ושעות עבודות השירות יהיו א'-ה' מ-08:00 עד 14:30. הנאשם יחל (לפי בקשתו) לבצע את עבודות השירות ביום 02/01/2011, בתאריך זה עד השעה 10:30 יתייצב הנאשם בפני הממונה על עבודות השירות לצורך קליטה והצבה.
על הנאשם לעדכן את משרד הממונה על עבודות השירות בכל שינוי אם יחול בכתובת מגוריו. כמו-כן עליו לעמוד בתנאי הפיקוח וביקורות הפתע. כל הפרה בעבודות השירות תביא להפסקה מינהלית ולריצוי העונש במאסר בפועל.
ב.4 חודשי מאסר על תנאי ל-3 שנים והתנאי יתייחס לכל עבירת אלימות במשפחה.
ג.מבחן למשך שנה. בתקופת המבחן יהיה הנאשם בקבוצה טיפולית לשליטה בכעסים שמיועדת לגברים אלימים.
הסברתי לנאשם את החובות המתבקשות ממאסר בעבודות שירות וממבחן.
הודע על זכות ערעור בתוך 45 יום מהיום לביהמ"ש המחוזי בירושלים.
על המזכירות לשלוח עותק מגזה"ד זה לשירות המבחן ולממונה על עבודות השירות.
ניתנה והודעה היום כ"ה תשרי תשע"א, 03/10/2010 במעמד הנוכחים.
יואל צור , שופט
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
