חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. לשכת תביעות חיפה-משטרת ישראל נ' אבו אל היג'א

: | גרסת הדפסה
ת"ד
בית משפט השלום לתעבורה בחיפה
31194-07
14.9.2010
בפני :
שלמה בנג'ו

- נגד -
:
מ.י. לשכת תביעות חיפה-משטרת ישראל
:
בלאל אבו אל היג'א
גזר-דין

גזר דין

הנאשם הורשע על פי הודאתו בעובדות כתב האישום וזאת לאחר שחזר בו מכפירתו.

בין הצדדים גובש הסדר טיעון על פיו נשלח הנאשם לקבלת תסקיר שרות מבחן. כמו כן סוכמו רכיבי ענישה שונים בין הצדדים, ולעת הזאת מבקשים , לאור תסקירו החיובי של שרות המבחן, שבית המשפט יכבד את ההסדר וישית על הנאשם את העונשים המוסכמים.

מתסקירו של שרות המבחן עולה התרשמות חיובית מהנאשם. לנאשם נערך אבחון על ידי עמותת "אפשר", והרושם של שרות המבחן הוא כי לא מדובר באדם שפיתח תלות נפשית ופיזית באלכוהול.

השרות ציין כי מדובר בנאשם אשר עובד לפרנסתו לשביעות רצונם של מעבידיו ומתפקד בצורה נורמטיבית במשפחתו. הנאשם הביע נכונות להמשיך בקשר עם עמותת "אפשר", להתחייב לבצע כל אשר יוטל עליו במסגרת זו.

נוכח דברים אלה, בא שרות המבחן בהמלצה להעמידו בפיקוח השרות למשך 18 חודשים, במהלך תקופה זו יסיים הנאשם את הקשר עם עמותת "אפשר" ובשלב מאוחר יותר ייקלט בקבוצה טיפולית שאותה יגבש שרות המבחן.

כמו כן המליץ שרות המבחן על הטלת עונש שרות לתועלת הציבור בהיקף של 280 שעות.

ב"כ המאשימה הצטרפה להמלצות השרות נוכח התסקיר החיובי ודעת הסנגור היתה לכבד את המלצות שרות המבחן.

בנסיבות האלה, לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים בענין ובהעדר עבר תעבורתי משמעותי (לנאשם 6 הרשעות קודמות), אני מוצא כי ההסדר הוא סביר בנסיבות הענין ולכן אכבדו.

אשר על כן אני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים:

א.צו שרות לתועלת הציבור בהיקף של 280 שעות. שרות המבחן יגיש לבית המשפט תוכנית עבודה לביצוע עבודות השרות. הנאשם יבצע את עבודות השרות בהתאם להנחיות שרות המבחן ובמועדים שהשרות יקבע.

שרות המבחן יפקח על עבודות השרות.

ב.מעמיד את הנאשם בפיקוח שרות המבחן לתקופה של 18 חודשים.

הובהר לנאשם כי היה ויפר את הוראות שרות המבחן או את צו הפיקוח – יהיה רשאי בית המשפט לגזור עליו עונשים לפי החוק.

ג.24 חודשים פסילה בפועל בניכוי 60 ימי פסילה מנהלית.

ד.4 חודשי פסילה על תנאי למשך 3 שנים.

ה.6 חודשי מאסר על תנאי למשך 3 שנים והתנאי הוא שהנאשם לא יעבור עבירות של נהיגה בשיכרות ו/או נהיגה תחת השפעת אלכוהול או סמים ו/או נהיגה בזמן פסילה ו/או לא יסרב לבדיקת שכרות.

ו.קנס בסך של 1,800 ₪ שישולם ב-6 תשלומים.

פיגור בתשלום יעמיד את מלוא סכום הקנס לפירעון מיידי.

ז.הואיל ואין ברשות הנאשם רשיון נהיגה בתוקף, עליו להפקיד תצהיר לצורך חישוב הפסילה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>