חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. לשכת התביעות - תחנת משטרת עכו נ' חוגיראת

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בעכו
6391-05
28.6.2010
בפני :
יעקב בכר

- נגד -
:
מוחמד חוגיראת
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

טענת הנאשם/המבקש לפיה "אין להשיב לאשמה", נדחית.

על מנת שבית המשפט יזכה נאשם בשלב הדיוני של תום פרשת –התביעה, על בית המשפט להיווכח שאין בראיות התביעה אפילו הוכחה לכאורה לאשמה המיוחסת לנאשם בכתב האישום, משמע – שאף אם יינתן לראיות התביעה מלוא האמון ויוענק להן מלוא המשקל הראייתי, לא יהיה בהן כדי לבסס את הרשעת הנאשם.

2.בשלב זה, אין בית המשפט שוקל שיקולי מהימנות או משקל, ואם הביאה התביעה ראיות בסיסיות, ואף ראיות דלות, להוכחת יסודותיה של העבירה נושא כתב האישום, לא יטה בית המשפט אוזן קשבת לטענת הנאשם כי אין להשיב לאשמה. (ראה: י. קדמי, על סדר הדין בפלילים, חלק שני, עמ' 1049-1055, עפ"י 732/76, מדינת ישראל נ' רפאל כחלון ואח', פ"ד לב(1)179).

הראיות שהציגה התביעה בענייננו, בהנחה שיינתן להן מלוא האמון והמשקל, יש בהן כדי להוות את אותה תשתית ראייתית לכאורית מספקת. ראיות אלה כוללות, בין היתר,את הודעת הנאשם(ת/5) בה הודה הנאשם כי עובר לנהיגה שתה 3 בירות מתוך שישיית הבירות שרכש בשפרעם, דו"ח הזמנה לדין שנרשם לנאשם (ת/4), בו צוין כי מפיו של הנאשם עלה ריח של אלכוהול,דו"ח הפעלת "ינשוף" (ת/3),דו"ח תוצאות בדיקת ינשוף (ת/2), אשר העלו כי בליטר אוויר נשוף של הנאשם נמצא אלכוהול בריכוז של 665 מיקרוגרם, דהיינו – כמות העולה על זו הקבועה בחוק, טופס בדיקת מאפיינים (ת/8), בו נרשם הליכה על הקו – "לא יציב", הופעה – "מרושלת", התנהגות – "רדומה", ריח אלכוהול מהפה - "יש".

ראיות אלה, בהנחה שיינתן להן מלוא האמון והמשקל, יהיה בהן כדי לבסס את הרשעת הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום – נהיגה בשכרות.

סיכומו של דבר הטענה "אין להשיב לאשמה" נדחית.

בקשתו הנוספת של הסניגור הינה לזמן את העד רפ"ק ג'אמל מרזוק, אני נעתר

לבקשה לעניין זימון עד זה ומורה למזכירות לזמן את העד לאחר שהנאשם יפקיד סך של 150 ₪ הוצאות עבור העד.

לעניין הזמנת המומחים אשר בדקו את מכשיר הינשוף מעת רכישת המכשיר במעבדה

במשטרה – הבקשה נדחית בהיותה לא רלוונטית.

מזכירות נא להמציא העתק מההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, ט"ז תמוז תש"ע, 28 יוני 2010, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>