חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.י. לשכת התביעות - תחנת משטרת עכו נ' אוחיון

: | גרסת הדפסה
תת"ע
בית משפט השלום לתעבורה בעכו
11752-08
10.7.2011
בפני :
יעקב בכר

- נגד -
:
מ.י. לשכת התביעות - תחנת משטרת עכו
:
אלחנן אוחיון
הכרעת-דין

בפני

שופט יעקב בכר

הכרעת דין

הנני מזכה את הנאשם מחמת הספק.

1.האישום:

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום לפיו ביום 19.7.07 בשעה 16:06, נהג הנאשם במשאית איסוזו מספר רישוי 1725814 (להלן "הרכב") בכביש 784, ועקף רכב אחר כשהדרך לא הייתה פנויה במרחק מספיק כדי לאפשר ביצוע העקיפה בבטחה, ובכך גרם לסיכון נסיעתו של רכב אחר, עבירה בניגוד לתקנה 47(ד) לתקנות התעבורה, התשכ"א - 1961.

2.הכפירה:

הנאשם כפר בעובדות כתב האישום וטען שהעקיפה בוצעה "בדרך פנויה לחלוטין".

3.פרשת התביעה:

התביעה הביאה מטעמה את העדים: השוטר רס"ב דני נבואני ורס"מ דני ארידור.

א.עד תביעה מס' 1 – רס"ב דני נבואני:

סייר אוויר, משרת בימת"א זבולון.

ערך דו"ח סייר, פירט את נסיבות העבירה וערך סקיצה (ת/1).

בטופס סיור האוויר נרשמו הדברים הבאים:

"הייתי במסוק במבצע משטרתי בתור סייר אוויר מעל הרכב הנ"ל ברגע העמידה. כמו כן המשאית הנ"ל יצאה לעקוף רכב מסחרי שנסע לפניו על נתיב ימין. שני רכבים שהגיעו מול המשאית מדרום לצפון נזרקו לשול ימין הנעקף והמשאית העוקפת הרכבים שהגיעו ממול היו צד אל צד. כמו בתרשים שערכתי בדיוק בוצעה העבירה, אם שני הרכבים שהגיעו מול המשאית לא היו יורדים לשול ימין הייתה נגרמת ת"ד חזיתית - הודעתי לשוטר דני ארידור לעצור את המשאית. דני ארידור עצר את המשאית, אחרי שעצר אותה אישרתי לדני ארידור שאכן זו המשאית. מרגע העמידה עד עצירתה של המשאית לא הורדתי עין ממנה ובקשר עין רציף עם המשאית, ארידור שידר לי שהנהג רואה את המסוק ושומע את הקשר . אני שידרתי לארידור את נסיבות העבירה, איזה תקנה לרשום, ארידור שידר לי פרטים, רשמתי במקום בטופס זה, אחרי נחיתה צירפתי טופס זה לדו"ח של ארידור".

בחקירתו הנגדית ציין העד כי לא מדד את רוחב השוליים, אך קיימים שוליים. כמו כן, כן ציין כי הרכבים שהגיעו ממול נזרקו לשוליים.

כמו כן ציין "שהרכב הנעקף והרכב העוקף והרכבים שהגיעו ממול היו צד אל צד ברגע העבירה", וכי "אין היום שום כביש במדינה שאין לו שוליים".

לשאלה כיצד זהה את רכבו שעה ששתי משאיות נוספות נסעו בכיוון נסיעתו, השיב העד : "ציינתי שהנאשם עקף רכב מסחרי ולא משאית באותו כיוון נסיעה שלו".

לדבריו שמר על קשר עין עם הרכב שביצע את העבירה "מרגע שהעבירה בוצעה ועד עצירת הרכב , אני לא מתעסק עם שום דבר חוץ מזה שאני בקשר עין עם הרכב שביצע את העבירה".

והוסיף כי לאחר שבוצעה עבירה והרכב זוהה "נותן הנחייה לשוטר שנמצא בצומת הקרוב לעצור את הרכב שמגיע אליו, ואחרי שהשוטר עוצר את הרכב, הוא מאשר לשוטר שאכן הרכב הנ"ל הוא זה שביצע את העבירה".

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>