חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ.ט. הובלות אלאמיר בע"מ נ' ג'בארין ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום עפולה
55200-07-19
21.8.2020
בפני השופטת:
ברכה לכמן

- נגד -
תובעת:
מ.ט. הובלות אלאמיר
עו"ד עבדאללה עסלי
נתבעים:
1. אחסאן ג'בארין
2. ביטוח ישיר חברה לביטוח בע"מ

עו"ד עזמי עודה ואח'
פסק דין

 

 

 

  1. בהתאם להוראות תקנה 214טז(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד–1984, פסק הדין מנומק באופן תמציתי בלבד.

 

  1. זוהי תביעה שעניינה נזקי רכוש שנגרמו לרכב התובעת בתאונת דרכים אשר התרחשה בצומת מרומזר. השאלה העומדת לדיון היא מי משני הנהגים המעורבים בתאונה חצה את הצומת באור ירוק ומי באור אדום?

 

  1. תאונת הדרכים התרחשה ביום 28/9/18 בצומת מושיירפה. על פי כתב התביעה, נטען שנהג רכב התובעת נסע מכיוון מגידו לאום אל פחם ונסע לפי תמרור ירוק, עת שהנתבע נכנס לצומת המרומזר באור אדום. מנגד, בכתב ההגנה נטען שרכב הנתבע נכנס לצומת כאשר הרמזור מסמן אור ירוק מלא, כשלפתע רכב התובע, נכנס לצומת, ללא ציות לתמרור רמזור אדום וגרם לתאונה. כל אחד מהצדדים טען כי האחריות על קרות התאונה מוטלת על הצד שכנגד, תוך טענה כי בכיוון הנסיעה שלו דלק אור ירוק ברמזור.

 

  1. בית המשפט שמע את עדות הנהגים שנהגו ברכבים ועדותה של עדת ראיה לתאונה. לאחר שבחנתי את הראיות שהוצגו בפניי בית המשפט הגעתי לכלל מסקנה להטיל את האחריות המלאה לקרות התאונה על נהג רכב הנתבעים, ומצאתי לנכון להעדיף את גרסת נהג רכב התובעת לכך שרכב התובעת חצה את הצומת במופע אור ירוק בכיוון נסיעתו, על פני גרסת נהג רכב הנתבעים כי רכב הנתבעים הוא זה שחצה את הצומת במופע רמזור ירוק בכיוון נסיעתו.

 

  1. גרסתו של נהג התובעת בטופס ההודעה על התאונה היא כלהלן: "תוך כדי נסיעה ברמזור ירוק פתאום רכב צד ג' שבא מצומת מצד ימין נכנס במשאית". וזו עדותו בפני בית המשפט:

"נסעתי מכיוון מגידו לכיוון אום אל פאחם, נסעתי במשאית גדולה, רכב גדול של 72 טון. נסעתי במהירות של 75 -80 ק"מ לפני הצומת יש רמזור בערך 100 מטר הסתכלתי ראיתי רמזור ירוק, המשכתי בנסיעה לפני הצומת האטתי, בדרך כלל מאט ושם לב לכל הכיוונים ראיתי את הרכב המסחרי, אני כמעט בתוך הצומת, לפי דעתי הוא רצה להתאבד, במהירות כזאת, לא היה לי מה לעשות". עדותו הייתה קוהרנטית וסדורה ונתתי בה אמון. גרסתו בבית המשפט הייתה דומה לגרסה בהודעה על התאונה.

 

  1. מנגד, לא הוגשה הודעת נהג הנתבעים בכתב, וגרסתו, בעדות ראשית, נשמעה לראשונה בבית המשפט באלו הדברים:

               ש: אתה יכול להגיד לבית המשפט איך אירעה התאונה, מה היה שם ?

ת: זה צומת שאני כל הזמן עובר שם, הייתי שם הבאתי כמה דברים, היה אדום עצרתי, התחלף הרמזור ועברתי בירוק.

ש: אחרי שעברת.

ת: נכנסה לי משאית באוטו וזהו אני לא זוכר כלום, 3 ימים הייתי בבית חולים .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>