חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

מ. אמיר "הכרמל" פיננסים בע"מ נ' חמרה

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
45202-04-13
24.4.2013
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
מאזן חמרה
:
מ. אמיר "הכרמל" פיננסים בע"מ
החלטה

החלטה

בפניי התנגדות לביצוע שטר, אשר הוגשה ביחס לשני שיקים: שיק על סך 27,000 ₪, ליום 30/7/2012; ושיק על סך 22,000 ₪, ליום 16/8/2012.

המבקש מפרט בתצהירו יחסיו עם מר רשיד עבאהרי (להלן: "רשיד") – אשר לטענתו, הוא שעומד מאחורי נסיבות מסירת השיקים הנ"ל. בין השניים היתה הכרות קרובה, יחסי שכנות טובים, והמבקש רחש לרשיד אמון מלא.

לטענתו, השיק הראשון נשוא ההתנגדות נמסר לידיו של רשיד, על מנת שרשיד ימסור אותו לספק שלו, תוך שהוא התחייב לפרוע סכום השיק לידי המבקש, עוד טרם מועד הפירעון. על פי בקשת רשיד, השיק נמסר לידיו מבלי שנרשם בו שם הנפרע. לטענתו, רשיד לא עמד בהתחייבויותיו, ולא פרע סכום השיק לידיו.

לעניין השיק השני טוען המבקש, כי הוא נגנב ממקום עסקו, על ידי רשיד. לטענתו, השיק היה חתום בכתב ידו, אולם סכום השיק במספרים ובמילים, וכן שם הנפרע, מולאו על ידי רשיד, ללא הרשאת המבקש. המבקש טוען, כי נגנבו ממנו מספר שיקים, ולגבי השיקים שהייתה לו ידיעה כי נגנבו – נתן הוראת ביטול בבנק (מצורף העתק אישור על הגשת תלונה במשטרה, והוראת ביטול שיקים בבנק).

המבקש טוען, כי לא קיבל כל תמורה עבור השיקים הנ"ל ממאן דהוא. לטענתו, המשיבה קיבלה לידיה השיקים לאחר שחוללו, ועל כן, אין לראותה כמי שאוחזת כשורה בשיק.

המבקש טוען, כאמור, לכישלון תמורה מלא בגין השיקים הנ"ל. כן מעלה המבקש טענות באשר לזכויותיה של המשיבה ולמעמדה ביחס לשיק. יש בטענות המבקש משום הגנה לכאורה מפני התביעה השטרית, אילו הוגשה על ידי הצד הקרוב לשטר. ככל שנכשלה תמורת השיקים, עשויה המשיבה לזכות בתביעתה רק אם יוברר כי הינה אוחזת כשורה בשיק (או אוחזת בעד ערך שקיבלה את השיקים לידיה לפני כישלון התמורה), אולם שאלת מעמדה של המשיבה ביחס לשיק אינה יכולה להתברר בשלב הדיון בהתנגדות, אלא במשפט עצמו. לפיכך, אני רואה לנכון להורות על קבלת ההתנגדות אף מבלי לקיים בה דיון במעמד הצדדים, זאת בהתאם לסמכותי על פי תקנה 205 (ג) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד- 1984.

הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.

נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.

התובעת תגיש תצהיר מטעמה, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.

אם לא יוגש תצהיר מטעם התובעת, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובעת לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.

המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.

ניתנה היום, י"ד אייר תשע"ג, 24 אפריל 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>