מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> לפה ואח' נ' סיטון ואח' - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לפה ואח' נ' סיטון ואח'

תאריך פרסום : 04/02/2010 | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום נתניה
21172-08-09
01/12/2009
בפני השופט:
צוריאל לרנר

- נגד -
התובע:
1. דוד סיטון
2. סט אל סיטון בע"מ

הנתבע:
1. צבי לפה
2. IMPROVEMENTS LL WESTSIDE HOME
3. אפרים הזנפלד
4. CO LLC EZS CONSTRUCTION

החלטה

עיינתי בבקשה לחיוב התובעים בהפקדת ערובה, בתגובה ובתגובת התובעים.

דומני שזהו אחד המקרים בהם ייטה בית המשפט לחייב את התובעים בהפקדת הוצאות. התובעים הם ארבעה, כולם "תושבי" חוץ, כששנים מהם תאגידים זרים. לא הונחה כל תשתית עובדתית, ולו לכאורה, לכך שיש להם רכוש כלשהו בארץ, שיוכל לשמש לפרעון הוצאות שתיפסקנה, אם תיפסקנה, לחובתם; ומאידך, לא שוכנעתי כי סיכויי התביעה הם כאלה, שניתן להתייחס בביטול לאפשרות שאכן תיפסקנה הוצאות לחובת התובעים (אם כי גם רחוק אני מלקבוע, כטענת הנתבעים, שהתביעה מופרכת).

אמנם, נכון הוא כי הנתבעים לא הוכיחו כי התובעים חסרי יכולת כלכלית, אולם לא בהכרח ביכולת כלכלית עסקינן, אלא באפשרות הסבירה לגבות סכום הוצאות שייפסק, אם ייפסק, בלא צורך להידרש להליכי גביה יקרים בחו"ל.

כן לא נעלמו מעיני דברי התובעים בסעיף 20 לתגובתם, בה הם "עומדים" על חקירת המצהיר מטעם הנתבעים, אולם מאחר שנראה מהקשר הדברים שעיקר הרצון לחקור מופנה לטענה, כי ההוצאות המשפטיות של הנתבעים הגיעו ל-300,000 ₪, ומאחר שלא מצאתי בטענה זו, ממילא, יסוד מוצק שעל פיו יש לקבוע את סכום הערובה שיפקידו התובעים, לא מצאתי הצדקה מיוחדת לקבוע דיון, ואני סבור שניתן להחליט בבקשה על פי כתבי הטענות, בלבד.

באיזון בין הרתיעה מחסימת דרכו של תובע, ע"י קביעת סכום ערובה גבוה מדי (הגם שהתובעים מעידים על עצמם שאין הם חסרי אמצעים, כלל ועיקר), לבין הצורך להבטיח, שאם יזכו דווקא הנתבעים בדין, או יהיו זכאים לתשלום הוצאותיהם, לא יידרשו להליכי גבייה יקרים, שסופם מי ישורנו, ובשים לב לסכום התביעה הגבוה, ולהשלכות סכום זה על הסכום העשוי להיפסק כהוצאות המשפט, אני מחייב את התובעים להפקיד בקופת בית המשפט ערבון, שיהיה ערבות בנקאית אוטונומית, צמודה למדד ובלתי מוגבלת בזמן, בסך של 50,000 ₪, וזאת בתוך 30 יום מהיום. לא תופקד הערבות – תיחשב החלטה זו כהתראה לפני מחיקת התביעה מחמת חוסר מעש.

אין צו להוצאות בבקשה זו.

ניתנה היום, י"ד כסלו תש"ע, 01 דצמבר 2009, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ