ליבוביץ(המנוח) ואח' נ' משרד האוצר/הלשכה לשיקום נכים

: | גרסת הדפסה
ו"ע
בית משפט השלום תל אביב - יפו
31026-07-10
22.8.2011
בפני :
רחל גרינברג

- נגד -
:
1. לאון ליבוביץ (המנוח)
2. חנה סימון

:
משרד האוצר/הלשכה לשיקום נכים
פסק-דין

פסק דין

מר לאון ליבוביץ ז"ל הגיש בשנת 2003 תביעה לפי חוק נכי רדיפות הנאצים תשי"ז- 1957 (להלן החוק) בעילה של ביצוע עבודות כפייה בעיר יאסי שברומניה שם התגורר בתקופת הרדיפות. תביעתו נדחתה וכן הערר על החלטת הרשות.

לאחר חידוש ההלכה בסוגיית העוצר בעניין הרשקו חיים נ' הרשות המוסמכת, ביקש העורר לדון מחדש בתביעתו. למעשה הוגשו בשמו שתי בקשות בנדון: הראשונה ב- 27.5.08 ע"י משרד עו"ד ובר והשנייה ב- 16.4.09 ע"י משרד עו"ד ידיד. המשיבה קיבלה את התביעה בעקבות הבקשה השנייה וקבעה כי התגמולים ישולמו החל מיום 1.4.09. זמן קצר לאחר מכן, ביום 30.6.09, העורר הלך לעולמו. הערר שבפנינו הוגש בשם העיזבון ע"י בתו הגב' סימון חנה.

הערר סב על מועד תחילת תשלום התגמולים. נטען כי העורר זכאי להכרה מוקדמת יותר משום שכבר בתביעה המקורית סיפר כי חי בעוצר בעיר יאסי. ב"כ העורר מבקש מהוועדה להורות כי התגמולים ישולמו מיום 1.10.05 בהסתמכו על קביעותיה של וועדת הערערים בפס"ד הרשקו נ' הרשות המוסמכת (ו"ע 1733/07) לגבי מועדי התשלום שאושרו בערעור– ע"א (ת-א) 1828/08.

דיון

לאחר שעיינו בטענות ב"כ הצדדים, נראה כי שניהם כאחד נפלו לידי טעות.

גם אם נקבל דברי ב"כ העוררים כי העורר העלה את טענת העוצר בפנייתו הראשונה למשיבה, עובדה שאינה משתקפת מן האמור בהצהרה שבטופס התביעה ועליה חולקת המשיבה, אין הוא זכאי על פי פס"ד הרשקו לתגמולים מיום 1.10.05.

לעניין מועדי התשלום פס"ד הרשקו מחלק את התובעים-עוררים לשלוש קטגוריית (ראה עמ' 15-16):

מי שהגיש תביעה שלא ניתנה בה החלטה ע"י המשיבה במועד מתן פס"ד הרשקו (מאי 2008) או מי שעררו היה תלוי ועומד בפני הועדה באותה עת, רשאי לקבל תגמולים מיום 1.10.05. אין חולק כי העורר אינו שייך לקבוצה זו.

הקטגוריה השנייה – "תביעות מחודשות של תובעים, שפנו בעבר בתביעות שכללו את טענת העוצר, נדחו על ידי המשיבה...התגמול ישולם ממועד החלטתנו זו, מאי 2008".

הקבוצה השלישית היא של תובעים אשר פנו בעבר למשיבה מבלי שהעלו את טענת העוצר ולגביהם מועד התשלום יהיה מיום הפנייה החדשה.

העורר המנוח אינו שייך לקבוצה הראשונה, ומאחר ובקשתו הראשונה לחידוש התביעה הוגשה במאי 2008 ולא כפי שטוענת המשיבה בטעות ביוני 2009, בין שטען בעבר לעילת העוצר ובין שהעלה אותה בבקשה הראשונה לחידוש התביעה, המועד הקובע לגביו, בשתי הקטגוריות, הוא מאי 2008.

לאור האמור לעיל, אנו מקבלים את הערר בחלקו וקובעים כי התגמולים ישולמו לעיזבון למפרע מיום 1.5.08.

מזכירות הועדה תשלח את פסק הדין לצדדים.

זכות ערעור לבית המשפט המחוזי תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין בשאלה משפטית בלבד.

ניתן היום, כ"ב אב תשע"א, 22 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.

_____________ _______________

ד"ר נעמי אפטר עו"ד יהודית ארבל התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>