- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לוין נ' חיטים ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
16915-02-12
18.6.2013 |
|
בפני : אבי כהן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מורין לוין |
: 1. ענאן חיטים 2. עומר עישאן 3. מנורה מבטחים חברה לביטוח בע"משלושתם |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי תביעת כספית ע"ס 10,205 ₪ בגין נזקי רכב-רכוש בתאונת דרכים מיום 6.8.11. התביעה הוגשה ונתבררה בסדר דין מהיר.
ביום 30.5.13 נערכה בפניי ישיבה מקדמית, שבה הבהירו הצדדים שאין מחלוקת בשאלת האחריות לתאונה ושהמחלוקת נוגעת לגובה הפיצוי המגיע לתובעת, בשים לב למחלוקת לגבי שווי רכב התובעת הניזוק בתאונה. הצדדים ביקשו מביהמ"ש להכריע בתביעה על סמך טענות הצדדים, ללא כל הגשת ראיות מטעם הצדדים, פרט לכתבי הטענות בתיק וכן לשני מוצגים שהוגשו בישיבה הנ"ל. בתום הישיבה הנ"ל הוריתי על הגשת סיכומים בכתב, והיום הגישו הנתבעים סיכומיהם, לאחר שהתובעת הגישה סיכומיה ביום 10.6.13.
לאחר שעיינתי במסמכי ובטענות הצדדים, אני מוצא לקבל את התביעה.
שני הצדדים גם יחד מעלים טענות עובדה רבות (בדבר המגעים בין הצדדים בטרם הגשת התביעה ובדבר המחיר והרכבו ששולם ע"י התובעת בגין הרכב, שלאחר מכן היה מעורב בתאונה מושא התביעה בהיותו בידי התובעת), אך לא מפרטים כל הדרוש לגביהן וגם אינם מוכיחים אותן כדבעי. אך מאחר ששני הצדדים גם יחד ויתרו בישיבה בפניי על שלב ההוכחות, אין לי אלא לקבל את טענות העובדה של התובעת, כאילו הוכחו בראיות. חזקה על הנתבעים, משוויתרו על שלב שמיעת הראיות, כי היו מודעים להשלכות הדבר.
הנתבעים טוענים כי שוויו של רכב התובעת לא היה כפי הנטען בחוות דעת השמאי שצורפה לכתב התביעה. אין בידי לקבל טענה זו. ראשית, הנתבעים לא ביקשו לחקור ולא חקרו את השמאי מטעם התובעת; שנית, לפי טענת התובעת (שלא נסתרה, בהיעדר שמיעת ראיות), במסמך רכישת הרכב על-ידיה לא ננקב הסכום הנטען ע"י הנתבעים של 25,000 ₪ אלא סכום כפול למעשה (חציו ע"י ביטוח). ושלישית, הנתבעים לא הציגו כל חוות דעת שמאי נגדית מטעמם.
הנתבעים טוענים כי התובעת לא העמידה את רכבה לבדיקת שמאי מטעמם, בניגוד להתחייבותה/הבטחתה. אך הטענה לא הוכחה בראיות, ולא הוכח מה היו כל ניסיונות תיאום הבדיקה, כאשר בסופו של דבר ועפ"י תצהיר שמסרה התובעת ביום 18.2.13 בתיק, הרכב נמכר עוד ביום 22.7.12 ומאז אינו בידיה ואינו בשליטתה, ולכן אינה יכולה עוד להעמידו לבדיקה כמבוקש. לחובת הנתבעים עומדת העובדה שרק ביום 21.2.13 נזכרו לבקש מביהמ"ש להורות לתובעת להעמיד את הרכב לבדיקה, כאשר התביעה הוגשה עוד ביום 9.2.12 וכתב ההגנה הוגש עוד ביום 17.5.12, כלומר עוד בטרם מכרה התובעת את הרכב. לו הנתבעים היו פועלים (כמצופה) במרץ, ניתן היה לבדוק את הרכב במסגרת ההליך המשפטי ועפ"י צו של ביהמ"ש.
אין בידי לקבל בנסיבות ומטעמי התובעת (בסיכומיה) את טענת הנזק הראייתי שהעלו הנתבעים. יצוין כי לנזק כזה יכול תובע לטעון, ולא נתבע, וטענה כזו מועלית ברגיל במישור האחריות ולא במישור הנזק. זאת ועוד, דומה כי גם הנתבעים השתהו, כאמור, בכל הנוגע לבקשת צו שיפוטי בדבר העמדת הרכב לבדיקה, ולכן, במידה רבה, אין להם להלין אלא על עצמם.
לסיכום
התביעה מתקבלת במלואה.
על הנתבעים לשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
סך של 10,205 ₪, שהינו סכום התביעה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה 9.2.12 ועד יום התשלום המלא בפועל.
סך של 365 ₪ בגין אגרת בית משפט ששולמה, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה 9.2.12 ועד יום התשלום המלא בפועל.
סך של 1,500 ₪ בגין שכ"ט עו"ד, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום (יום מתן פסה"ד) ועד יום התשלום המלא בפועל.
פסה"ד יישלח לב"כ שני הצדדים.
ניתן היום, י' תמוז תשע"ג, 18 יוני 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
