- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לוי נ' בטוח לאומי-סניף ירושלים
|
ב"ל בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
10501-09
8.8.2012 |
|
בפני : דניאל גולדברג |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ג'ימי לוי ע"י ב"כ עו"ד ענר יקותיאל |
: בטוח לאומי-סניף ירושלים ע"י ב"כ עו"ד חנה מנדלסון |
| פסק-דין | |
פסק דין
עניינו של הליך זה בהחלטת פקידת התביעות מיום 30.12.08 על פיה נדחתה תביעת התובע להכיר בנזק למניסקוס בברך ימין כ"פגיעה בעבודה" לפי תורת המיקרו טראומה.
תביעת התובע הוגשה לאחר שתביעה קודמת של התובע להכיר בנזק הרפואי בברכו כתוצאה של "תאונת עבודה", נדחתה.
על פי התשתית העובדתית המוסכמת, התובע, יליד 1949, עבד בחברה לפיתוח גוש עציון כנהג אוטובוס ומשאיות כבדות החל משנת 1971, כאשר עד סוף שנות ה-90 הוא עבד על רכבים בעלי גיר ידני ומאז עבד על רכבים אוטומטיים. תוך כדי עבודתו הפעיל התובע את מפרך הברך של רגל ימין מאות פעמים ביום, לצורך הלחיצה על דוושת הבנזין והבלם, שהן קשות באופן יחסי לעומת רכב פרטי, בעיקר לבלימה. שחרור הבלם נעשה באופן הדרגתי תוך שמירה על הלחץ – ההתנגדות לדוושה עד לשחרור.
בהסכמת הצדדים מונה ד"ר אורי בלנקשטיין כמוחמה רפואי לצורך מתן חוות דעת בנוגע לקשר הסיבתי בין עבודת התובע כנהג רכב כבד משנת 1971.
בחוות דעתו מיום 1.5.10 שלל המומחה הרפואי את הקשר הסיבתי בין עבודת התובע כנהג רכב כבד וציבורי משנת 1971 לבין הליקוי שנמצא בברך ימין. המומחה הזכיר בחוות דעתו תלונה שתועדה ברשומות הרפואיות בדבר תנועה חדה של ברך ימין ביום 1.10.07.
למומחה הופנו לבקשת התובע שאלות הבהרה במסגרתן הופנה לרישום מיום 20.9.07 בדבר תלונה של כאב אחרי ירידה מאוטובוס עם ממצאים של רגישות אבספקט לטרלי פנימי של ברך ימין. המומחה נשאל אם ברישום זה יש כדי לשנות ממסקנתו. כן הופנה המומחה לרישום מיום 2.10.07 בו נרשם שהכאבים נמשכים עם ממצאים של רגישות ניכרת באספקט לטרלי פנימי של הברך הימנית, והתובע נשאל, לגבי מועד האירוע התאונתי שהמומחה הזכיר בחוות דעתו, אם אכן הוא היה ב-1.10.07. כן נשאל התובע אם הוא עומד על דעתו כי אין מדובר בליקוי כתוצאה ממנגנון המיקרו טראומה.
בתשובותיו לשאלות ההבהרה עמד המומחה באופן נחרץ אחרי קביעתו כי הליקוי של התובע בברך ימין אינו תוצאה של מיקרו טראומה. לעומת זאת סבר המומחה כי הרישום הרפואי מיום 2.10.07 מעיד על בעיה קשה בברך ימין כתוצאה מאירוע מיום 1.10.07.
יצוין שבית הדין דחה בקשה של התובע לתיקון כתב התביעה כך שטענת התובע תומר לנזק בעקבות אירוע תאונתי, בעיקר בשל כך שתביעתו הקודמת של התובע שהתבססה על טענה זו ונדחתה על ידי פקיד התביעות והתובע לא הגיש נגד אותה החלטה תביעה תוך המועד שנקבע לכך בתקנות הביטוח הלאומי (מועדים להגשת תובענות), התש"ל-1970 (החלטה מיום 11.10.10).
משהעומד להכרעה בהליך זה הוא שאלת ההכרה בנזק לברך ימין של התובע על פי מנגנון המיקרו טראומה, ושתאוריה זו נשללה באופן ברור על ידי המומחה הרפואי שמונה, אין אלא להורות על דחיית התביעה.
התביעה נדחית, ללא צו להוצאות.
זכות ערעור לבית הדין הארצי לעבודה תוך 30 ימים מיום המצאת פסק הדין לצדדים.
ניתן היום, כ' אב תשע"ב, 08 אוגוסט 2012, בהעדר הצדדים.
נציג ציבור
נציג ציבור
דניאל גולדברג, שופט התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
