חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

להפצת משקאות נ' פויסטרו

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום רמלה
49301-07-11
28.8.2011
בפני :
דן סעדון

- נגד -
:
החברה המרכזית להפצת משקאות
:

החלטה

החלטה

לפניי בקשה להארכת מועד להגשת התנגדות.

המבקש לא הגיש בקשה שהוכתרה כהתנגדות אלא כבקשה שהוכתרה כבקשה בטענת פרעתי ובקשה לעיכוב הליכים. המבקש ציין בתצהיר שצורף כי הוא עותר להארכת מועד להגשת התנגדות משום שלא פעל נכונה בתיק משום שלא ידע מהו ההליך שנכון היה לנקוט בו. המבקש היה מיוצג אמנם על ידי עו"ד אולם משתמע כי עורך דינו הוא שהגיש בקשה לא מתאימה (פרעתי ועיכוב הליכים במקום התנגדות). תצהיר זה נחתם על ידי המבקש ביום 18.7.11.

ב"כ המשיבה טוענת כי יש לדחות את הבקשה. ראשית מציינת ב"כ המשיבה כי המבקש טרם משך את בקשתו בטענת פרעתי הגם שהצהיר כי בכוונתו להתנגד לביצוע השטר כך שלא ברור הבסיס המשפטי לבקשה זו. מעבר לכך, האזהרה הומצאה כדין למבקש ביום 17.2.11 ועל פי טענת המשיבה ניתנה החלטה בתיק ההוצאה לפועל ביום 3.5.11 החלטה לפיה על המבקש להודיע מה בדעתו לעשות בעניין הגשת ההתנגדות. והנה, רק ביום 18.7.11 הגיש המבקש התנגדות. לאיחור זה אין כל טעם שכן המבקש היה וכפי הנראה עדיין מיוצג על ידי עו"ד והטענה לאי ידיעה אינה טעם המצדיק איחור בן חמישה חודשים מאז הומצאה לו האזהרה.

דיון

ראשית, ככל שהמבקש תולה את הסיבה לאיחור בטעות של בא כוחו, היה זה ראוי שבא כוחו של המבקש ולא המבקש עצמו ימסרו גרסה בעניין זה. שנית, בספרו של זוסמן, סדרי הדין האזרחי (ירו', מהדורה שביעית, ש' לוין - עורך, 95) נקבע כי " ככלל, טעות או רשלנות של עורך דין או בעל דין לא הוכרו כסיבה להארכת מועד אולם טעות של עורך דין או בעל דין שגרמה לאיחור ואפילו רשלנותם אינן מונעות לחלוטין הארכת מועד ובלבד שבעל דין אינו מסתפק בבקשה סתמית אלא מבאר בתצהירו כיצד קרתה התקלה (ע' 889). בענייננו לא פורטה סיבת המחדל והמבקש הסתפק בטענה סתמית כי "לא ידע" מהו ההליך הנכון לנקוט בו. אין בתצהיר המבקש כל הסבר כיצד נודע לו לפתע על ההליך הנכון בו ראוי היה לנקוט שעה שבהיותו מיוצג על ידי עורך דין הגיש בקשה לא מתאימה.

בהיעדר הסבר מנומק ומפורט לתקלה שאירעה בנקיטת הליך בלתי מתאים מאת הגורם האמון על כך נראה כי ראוי היה לדחות בקשה זו. לפנים משורת הדין ועל מנת שתינתן למבקש הזדמנות לשכנע את בית המשפט בצדקת טענותיו יוארך המועד להגשת ההתנגדות בכפוף לתשלום הוצאות המשיבה בבקשה זו בסך של 2800 ₪. ההוצאות ישולמו עד ליום 1.10.11 וזאת במישרין לב"כ המשיבה או לקופת בית המשפט. לא ישולם הסך הנ"ל במלואו ובמועדו כמפורט לעיל – יראו בקשה זו כבקשה שנדחתה.

ניתנה היום, כ"ח אב תשע"א, 28 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>