- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
לאוטרשטיין ואח' נ' לאוטרשטיין ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
41867-10-12
30.7.2013 |
|
בפני : בן שלו |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. גריגורי לאוטרשטיין 2. פאינה לאוטרשטיין |
: 1. פאינה לאוטרשטיין 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
1. לאחר עיון בחומר הרפואי שהוגש ובטיעוני הצדדים, מצאתי כי קיימת ראשית ראייה לאפשרות קיומה של נכות בתחום הנוירולוגיה בעניינו של תובע 1 ובעניינה של תובעת 2 בתחום האורטופדיה והפסיכיאטריה עקב התאונה (ראו למשל: בעניין תובע 1 – גיליון שחרור מיום 21.07.11, ממצאי בדיקה מיום 06.08.11, סיכום יעוץ מיום 25.10.11; בעניין תובעת 2 – גיליון שחרור מיום 21.07.11, תיעוד רפואי מיום 24.07.11, תיעוד רפואי מיום 22.12.11, ממצאי בדיקה מיום 06.03.12, תיעוד רפואי מיום 01.09.11 ). הנני ממנה את פרופ' זוהר ארגוב מבי"ח הדסה עין כרם כמומחה רפואי מטעם בית המשפט בתחום הנוירולוגיה בעניינו של תובע 1, את ד"ר עומרי לובובסקי משד' החושן 44 מבשרת ציון כמומחה רפואי בתחום האורטופדיה בעניינה של תובעת 2 ואת ד"ר דליה קליגר מזרחי מרח' ניסן הרפז 3/11 ירושלים כמומחית רפואית מטעם בית המשפט בתחום הפסיכיאטריה.
ככל שהתובעת 2 עומדת על מינוי מומחה בתחום הפה והלסת ובתחום רפואת השיניים, תבהיר אילו אסמכתאות, לשיטתה, משמשות כראשית ראיה לרבות לעניין בדגש על הקשר הסיבתי שבין המצב הרפואי הנטען ובין התאונה וכן תתייחס לטענות באשר למסמך של ד"ר ג. חבד. זאת תעשה תוך 20 יום.
2. המומחים יעיינו במסמכים הרפואיים אשר יומצאו להם על ידי ב"כ בעלי הדין, יבדקו את התובעים ויקבעו ממצאים לגבי מצבם הרפואי נוכח תאונת הדרכים מיום 21.07.11. תשומת לב המומחים והצדדים לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986 ובייחוד לתקנות 8, 9, 11 ו 15.
3. שכ"ט המומחה בתחום הנוירולוגיה והאורטופדיה יעמוד על סך 4,000 ש"ח בצירוף מע"מ.
שכ"ט המומחית בתחום הפסיכיאטריה יעמוד על סך 4,500 ₪ בצירוף מע"מ.
4. בנסיבות העניין, נוכח התיעוד שהוצג, אופי הפגיעה ונסיבותיה אני מורה כי נתבעת 2 תישא, כמימון ביניים, בשכ"ט המומחים [ראו והשוו: רע"א 3007/12 פלונית נ' הראל חברה לביטוח בע"מ (פסק דין מיום 30.05.12; מצוי במאגרים המשפטיים)]. השכר ישולם ישירות בתוך 30 ימים למומחים ולאחר קבלת דרישת תשלום מהמומחים אשר תומצא מיידית לצדדים.
5. הצדדים ימציאו ההחלטה למומחים.
6. התיק נקבע לעיון חוות דעת ליום 01.12.13.
ניתנה היום, כ"ג אב תשע"ג, 30 יולי 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
