חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כספי נ' חצון

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
49065-11-10
23.7.2012
בפני :
קרן כ"ץ

- נגד -
:
רונן חצון
:
ניסן כספי
החלטה

החלטה

לפני מונחת התנגדות לביצוע עשרה שיקים על סך של 75,000 ₪ כל אחד ובסה"כ 750,000 ₪.

התקיים דיון, המבקש נחקר על תצהירו וב"כ הצדדים סיכמו טענותיהם בעל-פה. החלטתי זו ניתנת כעת לאחר שהמשיב בהתנגדות הגיש בקשה לעיכוב מתן החלטתי זו עקב הליך תלוי ועומד ובקשתו זו נדחתה לאחר שעיינתי בכל כתבי הטענות בבקשה. בעניין זה ניתנה החלטה מפורטת בבקשה מס' 6.

להלן עיקרי טענות המבקש כפי שהובאו בבקשת הרשות להתגונן והסיכומים בע"פ:

1. המבקש טוען כי המדובר בצדדים קרובים שהם צד אחד לעסקת נדל"ן הנוגעת להרחבתו

והגדלתו של בניין ברח' תובל 30 ברמת-גן. הסכסוך והמחלוקת נפרשים על עשרות שנים.

2. השיקים אשר נמסרו לידי המשיב הם על תנאי ולביטחון בלבד, כחלק ממארג הבטחות ובטוחות כולל שהועמד לחברה שגם המשיב ואביו היו חלק ממנה. על גב השיקים סומנו המילים " המחאת בטחון". התנאי לא התקיים (לא מימוש הנכס ו/או מימוש בטוחות שניתנו בידי בנק הפועלים), ולכן אין לשלם השיקים.

3. המשיב הוא שמילא את מועד הפירעון.

4. המשיב הינו עו"ד המכלכל צעדיו בקפידה והינו בעל מניות מיעוט בחברה.

5. השיקים שנמסרו למשיב נמשכו מחשבון שנסגר, כאשר המשיב היה מודע לכך שהחשבון נסגר, והפקדתם מעידה על כוונה לפגוע ולהרע למבקש. כל השיקים חזרו מסיבת "חשבון סגור".

6. הפקדת שיקים אלו ביודעין מהווה כשלעצמה עילה לתביעת לשון הרע כנגד המשיב ומעשה שנעשה כאמור, בחוסר תום לב.

7. המשיב היה מנוע מלהגיש השיקים לביצוע כיוון שסוכם שלא יעשה שימוש בשיק, ולא יפעל להכשלת הליך השבחת הנכס ו/או השגת הסדר עם בנק הפועלים. הסיכום התקיים לאחר שנוהלו הליכים משפטיים בשנת 2003. (סעיפים 19-20 לתצהיר ההתנגדות).

8. המבקש טוען לטענת שיהוי ניכר המגיע לידי התיישנות ו/או כדי הצגה תוך זמן סביר. מתוך פס"ד של כב' השופטת דותן מיום 08.04.04 ניתן למשיב את הכוח המשפטי להפעיל את השיקים והם הועברו לידיו עוד בשנת 2004. אך המשיב הפעילם רק בשנת 2010. עוד בפס"ד נטען להתראה בת 60 ימים. ההתראה כאמור לא ניתנה.

9. די למבקש, להצביע על הגנה אפשרית ולו בדוחק לצורך קבלת הרשות להתגונן. די לו למבקש כי תצהירו מגלה ראשית עובדה או עובדות אשר יכולות, בהנחה שהן נכונות, להוות בסיס לטענה משפטית ראויה, בכדי להיעתר לו וליתן לו רשות להתגונן.

10.התנאים שמומשו והחלו להתממש (מונתה בינתיים כונסת נכסים לנכס והבנק מימש בטוחות) אירעו לאחר הגשת התובענה והבקשה לביצוע שיקים, ולאחר הגשת ההתנגדות. לכן טענות אלו נכונות הן בשלב שבו נטענו.

11. כמו כן, בחקירה עלה כי הבטוחות מומשו בעקבות התנהגותו של המשיב והוא זה שגרם לנזק של מימוש הבטוחות של אביו.

להלן יובאו עיקרי טענות המשיב כפי שעלו מסיכומיו:

1. המבקש לא עמד בדרישות ההלכה להיכבד ולפרט את פרטי הגנתו ואת העובדות הדרושות לעניין. המבקש לא מילא חובה זו ויתרה מכך העלים עובדות רלוונטיות ומהותיות.

2. חברת מאירן נטלה הלוואה בסך 300 אלף דולר מבנק אמריקאי שמוזג לבנק הפועלים. אביו של המשיב העמיד בטוחה כספית להלוואה וליתרת החוב. המבקש ומאירן התחייבו לפרוע את ההלוואה במועדים שונים שהוארכו מעת לעת, בכדי לשחרר את בטוחת אבי המשיב ולהבטחת התחייבות זו מסר המבקש שיקים, נשוא התיק דנן.

3. המשיב מבקש לקבוע שלמבקש אין שום הגנה, כל טענותיו בתצהיר הם בגדר הגנת בדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>