חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

כלף נ' אביטל

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
22226-07-13
10.7.2013
בפני :
יהושע גייפמן – שופט תורן

- נגד -
:
יוסף כלף
:
יואל דוד אביטל
החלטה

החלטה

1.בקשה לעיכוב ביצוע, שהוגשה בטרם הגשת ערעור או בקשת רשות לערער, וזאת לאחר שבקשה לעיכוב ביצוע נדחתה ע"י בימ"ש קמא.

עפ"י תקנה 467(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, כפי שתוקנה ב-2013 , כאשר הוגש ערעור או בקשת רשות ערעור קנה ביהמ"ש שלערעור סמכות לדון בבקשה לעיכוב ביצוע. לכאורה, כאשר טרם הוגש הערעור או בקשת רשות הערעור, על המבקש להגיש ערעור על ההחלטה של בימ"ש קמא שדחתה את הבקשה לעיכוב ביצוע. על המשיב להתייחס להיבט זה בתגובתו.

2.המבקש מלין על כך שבית משפט קמא הורה, שאם המשיב המשכיר של הוילה בהרצליה ילך חו"ח לבית עולמו בשנה הראשונה תפנה השגרירות- השוכר את הוילה בחלוף 9 חודשים ממועד ההשכרה .

בית משפט קמא ציין בהחלטתו, בעניין אישור השכרת הוילה לשגרירות קניה, שב"כ המבקש הסכים שהפינוי של הוילה יבוצע, חו"ח אם ילך המבקש לבית עולמו, בחלוף 3 חודשים ממועד הפטירה [עמ' 25 שורות 8-9 ].

המחלוקת נולדה לאור העובדה שזכות המשיב מכוח הסכם הגירושין היא לקבלת דמי שכירות של הוילה עד לאחרית ימיו בלבד.

3.חרף העובדה, שהחלטת בימ"ש קמא לרבות ההחלטה בדבר דחיית הבקשה לעיכוב ביצוע, ניתנה במעמד ב"כ המבקש ב- 7.7.13 - רק ב-10.7.13, בחלוף 3 ימים, הוגשה לבימ"ש שלערעור הבקשה לעיכוב ביצוע, וממנה לא ניתן ללמוד אם נחתם הסכם השכירות עם שגרירות קניה על פי ההרשאה שניתנה ע"י בימ"ש קמא, שאזי המדובר במעשה עשוי ובנזק שעלול להיגרם לצד שלישי.

בבקשה נטען שבעבר התעוררה מחלוקת בין הצדדים בסוגיה דומה, וביהמ"ש שלערעור נתן צו עיכוב ביצוע חלקי. בסעיף 13 לבקשה אין הפנייה להחלטה זו.

היקף הטיעונים בבקשה, על נספחיה [ 169 עמ' ] מצריכה הגשת תשובה .

4.לאור כל האמור, אין מנוס מהעברת הבקשה לתגובת ב"כ המשיב לא יאוחר מ- 14.7.13 שעה 11:00. מסירה ע"י ב"כ המבקש.

המשך דיון לאחר הגשת התגובה - בפני שופט תורן .

ניתנה היום, ג' אב תשע"ג, 10 יולי 2013, בשעה 18:00, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>