- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
יצחק ואח' נ' וולקן ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
48306-06-16
16.2.2020 |
|
בפני השופט: אורי גולדקורן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעים: 1. שי יצחק 2. מורן יצחק עו"ד יואב סתיו |
נתבעים: 1. מאיר וולקן 2. אייל מרץ עו"ד שי קין (בשם הנתבע 1) עו"ד חיים גלזר (בשם הנתבע 2) |
הצדדים השלישיים:
1. מדינת ישראל - לשכת רישום המקרקעין
2. מדינת ישראל - המפקח על רישום המקרקעין, שתיהן ע"י ב"כ עו"ד עופר גוט מפרקליטות מחוז חיפה - אזרחי
4. בונה העמק בע"מ, ע"י ב"כ עו"ד מיכאל סיגל
10. אשר אושיק חמו, ע"י ב"כ עו"ד אורן סלעי
פסק דין
טעות בתשריט שצורף לבקשה לרישום הבית כבית משותף התגלתה בחלוף כעשר שנים ממועד רישומו. האם עורך-דין שייצג את התובעים בעסקת רכישת דירתם באותו בית ולא גילה את הטעות, ושמאי מקרקעין שהעריך את שווי הדירה עבור בנק אליו פנו התובעים לקבלת הלוואה כנגד משכנתא אך לא עיין בתשריט, אחראים לנזקים שנגרמו לתובעים בעקבות גילוי מאוחר של הטעות? בשאלה זו עוסק פסק דין זה.
רקע עובדתי
1.חברת בונה העמק בע"מ, צד שלישי מס' 4 (להלן: בונה העמק), בנתה בניין מגורים ברחוב נפתלי 5 בקריית ביאליק, בחלקה 9 בגוש 11529, וביום 11.8.1982 מכרה את אחת הדירות בו ליוסף ויפה חמו (להלן: המורישים), הוריו של אשר אושיק חמו, שהינו צד שלישי מס' 10 (להלן: חמו). בשנת 1988 הגישה בונה העמק ללשכת רישום המקרקעין בקשה לרישום הבית כבית משותף. בין המסמכים שצורפו לבקשה היו: (1) תצהיר של מנהל בונה העמק, בו ביקש לייחד לטובת המורישים הערת האזהרה לדירה מס' 7 בחלקה 9 (להלן: דירה 7); (2) תצהיר של המורישים, בו ציינו כי זיהו את הדירה שרכשו כדירה מס' 7 לפי תכניתו של אדריכל א. פרוינד מיום 1.3.1983; (3) תצהיר של איריס גרימברג, בו הביעה הסכמתה כי הערת האזהרה לטובתה תצטמצם ליחידה מס' 6 בחלקה 9 (להלן: דירה 6); (4) תשריט של האדריכל אליקים פרוינד, בו סומנה דירה 6 בקומה השנייה בצד הפונה לכיוון צפון-מערב, ודירה 7 סומנה בצד הפונה לכיוון צפון-מזרח.
ביום 22.12.1988 ניתן צו לרישום הבית המשותף, בו נקבע, בין היתר, כי בונה העמק תירשם כבעלים של כל היחידות וכי לטובת המורישים תירשם הערת אזהרה על דירה 7. מוטבי הערות האזהרה הפכו לבעלים, ובשנת 1990 נרשמו המורישים כבעלים של חלקת משנה 7, דהיינו - של דירה 7 הפונה לכיוון צפון-מזרח.
2.לימים היה חמו לבעל הזכויות היחידי בדירה של המורישים, הנמצאת בקומה השנייה בבניין: 1/16 חלקים של דירה 7 נרשמו בבעלות חמו כירושה ביום 1.3.2005, 3/4 חלקים שלה נרשמו בבעלותו בעקבות פעולת מכר ביום 11.5.2005 ו-3/16 החלקים הנותרים נרשמו בבעלותו בעקבות פעולת מכר ביום 3.9.2008.
3.ביום 24.6.2009 מכר חמו לתובעים את הדירה. בהסכם (להלן: הסכם חמו) התחייב חמו להעביר בלשכת רישום המקרקעין את הבעלות בדירה 7 על-שם התובעים, והם התחייבו לשלם תמורתה 380,000 ₪. בסעיף 13 להסכם חמו נקבע כי נתבע מס' 2 (להלן: עורך-דין מרץ) מייצג את התובעים והוא יטפל בהעברת הזכויות בדירה שהם רכשו. חמו העיד כי הוא יוצג באותו הסכם על-ידי עורך-דין עמיקם אור-זך.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
חזרה לתוצאות חיפוש >>
