- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ימין מאור נ' רוס יניב
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות באר שבע |
1621-09
7.12.2010 |
|
בפני : אור אדם |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ימין מאור |
: רוס יניב |
| פסק-דין | |
פסק דין
התובע הגיש תובענה זו, לפיצוי בסך 11,337 ₪, בגין נזקי רכוש שנגרמו לרכבו בתאונת דרכים אשר ארעה ביום 8.3.09. התאונה אירעה בין רכב התובע לרכב הנתבע, כאשר כל אחד מהצדדים טען כי הוא נכנס לצומת כאשר הרמזור בכיוונו היה דלוק באור ירוק, וזולתו נכנס לצומת באור אדום.
בדיון ביום 19.7.10 בבית המשפט, הגיעו הצדדים להסכמה דיונית, על פיה בדיקת פוליגרף היא שתכריע איזו מהגרסאות נכונה, ובהתאם, יוכרע גורל התביעה כמפורט בפרוטוקול הדיון. ההסכמה בין הצדדים ניתנה לאחר שקבלו הסבר מבית המשפט כי בדיקת הפוליגרף כשלעצמה איננה ראיה קבילה, אולם מכח הסכמת הצדדים, ניתן להכריע לפיה. הסכמת הצדדים כי גורל התביעה יוכרע ע"פ תוצאות בדיקת הפוליגרף, קיבלה תוקף של החלטה מטעם בית המשפט, והצדדים הופנו לבדיקה כאמור.
יודגש כי בדיקת הפוליגרף כשלעצמה איננה קבילה בבית המשפט, ואולם, צדדים רשאים להסכים ביניהם כי בדיקה כזו תכריע את גורל התובענה (ע"א 61/84 ביאזי נ' לוי, פ"ד מב (1) 462 והפסיקה הרבה אשר אזכרה אותו).
ביום 3.11.10 וביום 10.11.10 נערכו בדיקות הפוליגרף לצדדים. על פי ממצאי הבדיקה, נמצא התובע מאור ימין דובר אמת, ואילו הנתבע יניב רוס נמצא דובר שקר.
אשר על כן, ובהתאם להסכמה הדיונית בין הצדדים, מצאתי כי דין התובענה להתקבל. לפיכך אני קובע, על יסוד הסכמת הצדדים, כי הנתבע הוא שגרם לתאונה בכך שנכנס לצומת כאשר הרמזור בכיוונו היה דלוק באור אדום, ועליו לפצות את התובע.
באשר לגובה הנזק – הנזק הישיר שנגרם לתובע הינו: שכר טרחת השמאי, הערכת נזק לרכב בסך 9,112 ₪, הוצאות מכון בדיקת רכב והוצאות גרירה. התובע צירף קבלה עבור גרירה בסך 210 ₪, קבלה עבור כיוון פרונט בסך 240 ₪, קבלה עבוק שכר טרחת השמאי בסך 775 ₪ ודו"ח נזק בסך 9,113 ₪, ובסך הכל נזק ישיר של 10,338 ₪.
הנתבע ישלם איפוא לתובע, סך של 10,338 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום הגשת התביעה 22.9.09 ועד למועד התשלום המלא בפועל, ובצירוף סכום כולל בגין הוצאות משפט בסך של 1,250 ₪ (אשר כולל גם את חלקו של התובע בתשלום עלות הפוליגרף). הסכומים ישולמו בתוך 30 יום ממועד קבלת פסק הדין ע"י הנתבע.
המזכירות תשגר את פסק הדין לצדדים.
המזכירות תעביר למכון הפוליגרף את שכרו, שהופקד בבית המשפט, אם טרם הועבר.
בקשת רשות ערעור ניתן להגיש בתוך 15 יום לבית המשפט המחוזי.
ניתן היום, ל' כסלו תשע"א, 07 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
