- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
יחזקאל מורד בעמ נ' חאג יחיא
|
תא"מ בית משפט השלום טבריה |
5330-07-11
29.2.2012 |
|
בפני : רים נדאף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יחזקאל מורד בע " מ |
: כאמל חאג יחיא |
| החלטה | |
החלטה
1.בפניי בקשה לסילוק התביעה על הסף, הן מחמת התיישנותה, והן מחמת העדר עילה או יריבות, והיות התביעה קנטרנית.
2.אינני מוצאת לנכון לחזור על כל טיעוני ב"כ הצדדים, ואתייחס לדברים העיקריים בלבד.
3.באשר לטענת ההתיישנות, אומנם המדובר באירוע גניבה מיום 14.2.03, ואומנם התביעה היא לנזקים למחפרון שתוקנו ע"י התובעת ביום 1.3.03, ואומנם עברו יותר משבע שנים מיום תיקון הנזק ועד להדגשת תביעה זו, אך התובעת טוענת כי התביעה לא התיישנה מהטעם כי הנתבע הודה בביצוע המעשה במסגרת הדיון מיום 12.7.05 בתיק הפלילי 4301/03 בבית משפט השלום בטבריה. הנתבע מכחיש את הטענה וטוען כי אין לראות בדבריו מאותו יום משום הודאה מטעמו בביצוע המעשה המיוחס לו בכתב התביעה.
4.לאחר שעיינתי בטענות ב"כ הצדדים ובדברי הנתבע במסגרת הדיון בתיק הפלילי, שוכנעתי כי אין מקום לדחות את התביעה מחמת התיישנותה. הנתבע מסר בבית המשפט בדיון האמור לעיל כי "אני מצטער על המעשה. עשיתי טעות ואני מצטער...". יש לראות בדברי הנתבע משום הודאה בביצוע המעשה. אין לקבל את טענת ב"כ הנתבע כי ניתן להבין כביכול מדברים אלו רק שהנתבע מצטער על כך שהורשע. הנתבע לא אמר כי הוא מצטער על כך שהורשע, אלא הצטער על ביצוע המעשה, וניתן להבין מפורשות מדבריו כי הוא מודה כי עשה טעות והוא מצטער עליה. אותה טעות יש להניח היא ביצוע מעשה הגניבה נושא כתב האישום נגדו באותו תיק, הרי דברי הנתבע הובאו מפיו במסגרת הטיעון לעונש לאחר שהורשע בדין.
5.משקבעתי כי הנתבע הודה בביצוע המעשה ביום 12.7.05, הרי יש להחיל כאן את סעיף 9 לחוק ההתיישנות הקובע כי:
"הודאה 9.הודה הנתבע, בכתב או בפני בית משפט, בין בתוך תקופת ההתיישנות ובין לאחריה, בקיום זכות התובע, תתחיל תקופת ההתיישנות מיום ההודאה; ומעשה שיש בו משום ביצוע מקצת הזכות, דינו כהודאה לענין סעיף זה.
הודאה
בסעיף זה, "הודאה" – למעט הודאה שהיה עמה טיעון התיישנות".
6.לאור האמור לעיל אני קובעת כי הודאת הנתבע בביצוע המעשה מפסיקה את מירוץ ההתיישנות, כך שיש לספור את התקופה מיום ההודאה, ולבטח לא עבור 7 שנים מיום ההודאה ועד להגשת התביעה הנדונה.
7.באשר ליתר הטענות בבקשה, הן מהוות טענות הגנה לגופו של עניין, ואין בהן כדי להביא לסילוק התביעה על הסף. הכרעה בטענות אלו טען בירור עובדתי שייעשה מן הסתם במסגרת הדיון בתעיה לגופה.
8.לסיכום, אני דוחה את הבקשה ומחייבת את הנתבע לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בס 1,500 ₪.
9.אני מורה על הגשת תצהירי עדות ראשית, כל צד תוך 45 ימים כשהתובעת מתחילה. תשומת לב ב"כ הצדדים להוראות סעיפים 42א' ו- 42ג' לפקודת הראיות. מועד להוכחות ייקבע ויישלח.
ניתנה היום, ו' אדר תשע"ב, 29 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
