- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
יאבלוקוב נ' מדינת ישראל
|
עמ"י בית המשפט המחוזי חיפה |
32569-05-10
20.5.2010 |
|
בפני : אמיר טובי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יבגני יאבלוקוב |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
בפניי ערר על החלטית בית משפט השלום בקריות (כב' השופט מ' ארגמן) מיום 20.5.2010 אשר ניתנה בתיק מ"י 30757-05-10 בגדרה הורה בית המשפט על הארכת מעצרו של העורר עד ליום 23.5.2010.
בבקשה להוצאת צו מעצר נאמר כי העורר חשוד בכך שהיום לפנות בוקר גרם נזק לרכוש בזק בכך שחתך כבל של בזק ובעקבות דיווח נשלחו שוטרים למקום ועם הגעתם הבחין העורר בניידת, החל לברוח רגלית מהשוטרים ובזמן הבריחה השליך מידו סכין. סעיפי האישום המיוחסים לעורר הינם הפרעה לשוטר בעת מילוי תפקידו, היזק לרכוש במזיד והחזקת סכין למטרה לא כשרה.
בהחלטתו נשוא הערר המונח בפניי ציין בית המשפט כי קיימות ראיות הקושרות לכאורה את העורר לעבירות המיוחסות לו. יחד עם זאת, פעולות החקירה המתבקשות אינן מצדיקות הארכה לפרק זמן של חמישה ימים כפי שנתבקש שכן ניתן להשלימן מוקדם יותר. לפיכך, הורה בית משפט על הארכת מעצרו של העורר עד ליום 23.5.2010 כאמור.
בהודעת הערר שהוגשה נאמר כי החקירה אינה בראשיתה וכי הפעולות שנותרו אינן מחייבות המשך מעצרו של העורר.
אין חולק לגבי קיומן של ראיות לכאורה הקושרות את העורר למעשים המיוחסים לו. למעשה, הודה העורר במסגרת הודעותיו במיוחס לו ומסר שתי הודעות מפורטות בהן קשר עצמו לאירוע נשוא הדיון.
בשלב זה, על בית המשפט לבחון האם קמה עילה להורות על הארכת מעצרו של החשוד, אם בשל מסוכנות ואם בשל חשש לשיבוש הליכי חקירה.
בענייננו בשים לב למהות העבירה המיוחסת לעורר ובהתחשב בעובדה כי אין לחובתו כל עבר פלילי, איני סבור כי נשקפת ממנו מסוכנות המצדיקה הארכת מעצרו.
בחנתי את פעולות החקירה אותן מבקשת המשיבה להשלים ומצאתי כי רובן המכריע אינו מחייב את החזקתו של העורר מאחורי סורג ובריח. מדובר בפעולות חקירה שאין לעורר כל יכולת להשפיע עליהן או לשבשן. זאת בייחוד כאשר הוא הודה במעשים המיוחסים לו. הפעולות הבודדות שאפשר ויש בהן כדי להצדיק את מעצרו ניתנות להשלמה תוך פרק זמן קצר ביותר. בהתחשב בכך ולאור העובדה שהעורר מסר גרסה מפורטת בה הודה במעשים המיוחסים לו אני סבור כי יש מקום לקצר את תקופת המעצר לפרק זמן קצר מכפי שנקבע ע"י בימ"ש קמא.
לפיכך אני מקבל את הערר באופן שאני מורה כי העורר יהיה נתון במעצר עד מחר, 21/5/10 שעה 12:00 וזאת על מנת לאפשר למשיבה להשלים את פעולות החקירה הנדרשות ואשר יש בשחרורו כדי להקים חשש לשיבושן.
ניתנה והודעה היום ז' סיון תש"ע, 20/05/2010 במעמד הנוכחים.
אמיר טובי, שופט
שרון אלעזר
הוקלד על ידי: אורלי גבע התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
