- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
טייבלום נ' א. סלים הובלות והסעות בע"מ ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום קריות |
8918-08-12
23.6.2013 |
|
בפני : ערן נווה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שחר טייבלום |
: 1. א. סלים הובלות והסעות בע"מ 2. פיתם בסיל 3. מנורה מבטחים ביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי תביעת נזקי רכוש לרכב.
מדובר הלכה למעשה בגירסה מול גירסה.
על פי טופס ההודעה של התובעת (סומן מ/1) התרחשה התאונה בנסיבות הבאות:
"נסעתי בנסיעה איטית בפקק תנועה וברמזור ירוק. ניסיתי להשתלב לנתיב השני ורכב צד ג' פגע בי מאחור. בזמן הפגיעה הייתי בעצירה מוחלטת. רכבי ניזוק צידו האחורי שמאלי".
בישיבת ביהמ"ש מיום 23.6.13, הסבירה נהגת רכב התובע את נסיבות התאונה, תוך התייחסות לזירת האירוע אשר הוצגה באמצעות תמונה מ/2. לטענתה: "המשאית היתה מאחוריי וכנראה המשיך כי לא שם לב שאני שם. הוא פגע בי בפינה השמאלית אחורית. כולנו רצינו לנסוע ישר. שנינו עמדנו. הוא בא מצד שמאל ואני הייתי ישר".
למעשה בחקירתה של הנהגת למדתי לראשונה על כך שלמעשה היא מייחסת לנהג המשאית חציית הצומת באור אדום (הלכה למעשה רק בנסיבות שכאלה נגרמה התאונה כפי שתיארה אותה.
נהג המשאית, הנתבע 2 תאר את גרסתו לקרות אירוע התאונה בטופס ההודעה על התאונה שנמסר טלפונית כשנה לאחר התאונה וכך צוין שם: "תוך כדי נסיעה בחיפה בתוך העיר הייתי במסלול הימני המיועד למשאיות, היה פקק והייתי במצב עצירה מוחלטת ופתאום רכב צד ג' מסוג פורד בא מכביש שמשתלב עם המסלול שלי וניסה לעקוף אותי מצד ימין ופגע בי בצד ימין קדמי ואצלו מצד שמאל אחורי".
בביהמ"ש הסביר הנתבע 2 כי "הגב' באה ורצתה להשתלב בנתיב שלי. הייתי עומד בנתיב הימני, זה מה שהיה. הפגיעה שלה בדיוק מאמצע הדלת שאחרי דלת הנהג עד הטמבון מאחורה לכל האורך. אני לא פגעתי בה מאחור, המשאית מסוג טריילר".
לאחר בחינת הגרסאות של שני הנהגים, אני בדעה שדין התביעה להדחות. התובעת היא הנושאת בנטל הראיה ולא שוכנעתי כי התאונה נגרמה בנסיבות בה תיארה המטילות אחריות על נהג המשאית, הנתבע 2.
ב"כ התובעת בקש לשכנע כי לאור מסירת טופס ההודעה על התאונה באיחור ולאור העובדה שנהג הנתבעים לא זיהה בהתחלה את תמונה מ/2 כמבטאת את מקום התרחשות התאונה צריכה להטיל ספק בגרסתו, ואולם לא שוכנעתי כי התאונה נגרמה בנסיבות שבהם נסע באדום ופגע ברכב התובעת. זאת ועוד, גם מוקדי הנזק גם הם אינם תומכים בהכרח בגרסת התובעת.
מאחר והתובעת היא הנושאת בנטל הראיה, ומדובר בגרסה מול גרסה, ואין עדיפות לגרסת התובעת על גרסת הנתבע, אני דוחה את התביעה.
דחיית התביעה תעשה בנסיבות העניין, ללא צו להוצאות.
המזכירות תסרוק את המסמכים שצורפו לתיק בישיבת ביהמ"ש לתיק ביהמ"ש כתיק מוצגים.
ניתן היום, ט"ו תמוז תשע"ג, 23 יוני 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
