חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

טהר אילן נ' המאגר הישראלי לביטוחי רכב

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
19981-05,47489-06
18.2.2010
בפני :
שלמה פרידלנדר

- נגד -
:
טהר אילן
:
המאגר הישראלי לביטוחי רכב ("הפול")
החלטה

החלטה

קיים מושג תלמודי "אין לו עליו אלא תרעומת". יש מצבים שבהם הטענה היא טענה, אך מבחינה מעשית לא ניתן להושיט לטוען את הסעד המבוקש זולת אמפטיה כלפיה התרעומת שאותה הוא חש בצדק.

ב"כ הנתבעת הודתה בהגינותה כי הייתה תקלה עם השירות שבו נעזרת הנתבעת כדי לאתר את המסמכים הדרושים לבירור חבותה. כלומר, אין מחלוקת כי עניין זה התעכב למעלה מן המידה, ולמעשה חלוף הזמן כשלעצמו מצביע על כך.

אולם, רובו ככולו של חלב זה כבר נשפך. כפי שציינתי בהחלטתי בדיון קודם מלפני כשבועיים, קבלת החלטות רציונאלית אינה מתירה להתחשב אלא בנגזרת השולית של ההחלטה, משום שה"עלויות השקועות" כבר אינן רלוונטיות.

פני הדברים כפי שהם נראים כרגע, הם כי נדרשת ארכה קצרצרה נוספת של ימים ספורים, להשלמת התהליך שעליו דובר כבר בדיון הקודם.

בנסיבות אלה, לא יהא זה מידתי לקבוע את התיק להוכחות, מה גם שיהא בכך משום החצנת עלויות על צדדים שלישיים תמימים שמהם תיגזל משבצת זמן יקרה זו.

אמנם בהחלטתי הקודמת קבעתי כי בהיעדר פשרה ייקבע התיק להוכחות בישיבת היום. אולם, משמצהירה ב"כ הנתבעת כי למעשה הושגה פשרה ורק החתימה מתעכבת מטעם פרוצדוראלי של הנתבעת, בלא שלמעשה קיים סיכון לאי חתימה על הסכם הפשרה – לא ניתן לומר כי השתכללו הנסיבות המצדיקות קביעת התיק להוכחות (מה גם שמדובר בהחלטת ביניים הכפופה לאפשרות של שינוי נוכח הערכת מצב מחודשת).

צר לי על טרחת הסרק של ב"כ הצדדים בהגעה לדיון היום.

נראה כי, חרף השיהוי הגורר תרעומת בהשלמת ההליך על ידי הנתבעת, טוב היה עושה התובע לו היה מאריך רוחו מעט יותר כבר בשלב הדיון הקודם, ומסכים לארכה קצת יותר גמישה, שהייתה מאפשרת את השלמת ההליך הפרוצדוראלי הנדון על ידי הנתבעת 2 ללא צורך בקיום דיון הסרק היום.

דומה כי כך היה מתחייב מעקרון הקטנת הנזק, שכידוע מחייב גם את מי שנפגע מהתנהלות עוולתית של זולתו לעשות מאמץ ולהקטין את נזקו.

ב"כ הנתבעת תשלים את הפעולות הנחוצות לה ותדאג להמציא הסכם פשרה חתום לביהמ"ש, עד יום 10.3.10.

בהיעדרו, רשאי התובע להגיש בקשה להוצאות בגין השיהוי ללא קשר לתוצאות.

ניתנה והודעה היום ד' אדר תש"ע, 18/02/2010 במעמד הנוכחים.

שלמה פרידלנדר, שופט

הוקלד על ידי: לימור שגב צימרמן התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>