- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חרסה סטודיו - יצרני כלים סניטריים בע"מ נ' חרזאן
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
32909-01-20
21.8.2020 |
|
בפני הרשם: הבכיר ראמי נאסר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
תובעת/משיבה:: חרסה סטודיו - יצרני כלים סניטריים בע"מ עו"ד אורלי גלמן |
נתבע/מבקש: פתחי חרזאן עו"ד מיכאיל דאוד |
| פסק דין | |
לפניי בקשה מטעם הנתבע להארכת מועד להגשת התנגדות לביצוע שטר, וכן התנגדות לביצוע שטר. הבקשה להארכת מועד הוגשה לאחר כ- 28 שנים מיום פתיחת תיק ההוצאה לפועל. הניסיונות להביא את הצדדים להסכמות במתווים שונים לא צלחו, ולפיכך יש צורך בהכרעה.
הרקע להליך והשתלשלות העניינים:
-
השתלשלות העניינים שהובילה לבקשות שלפניי אינה שגרתית, ואעמוד עליה להלן.
-
ביום 12.02.1992, קרי לפני כ- 28 שנים, הגישה חברת סולכור-ערד לשיווק וקניות (1965) בע"מ (להלן: "חברת סולכור") בקשה לביצוע שטר בלשכת ההוצאה לפועל בתל אביב במסגרת תיק מס' 01-15548-92-7 (להלן: "תיק ההוצל"פ") למימוש שני שיקים: האחד על סך 2,696.42 ₪; והשני על סך 4,062.52 ₪ המשוכים מחשבון הגב' סמירה חרזאן, אשר חזרו מהסיבה שהחשבון מוגבל (להלן: "השיקים").
-
יוער כבר עתה, כי בעלי הדין הנוכחיים בתיק אינם בעלי הדין המקוריים בתיק ההוצאה לפועל, ועל כך אעמוד בהמשך.
-
ביום 01.01.2020 הגיש הנתבע כאן, מר פתחי חרזאן, שהוא בעלה של הגב' סמירה חרזאן ואשר צורף מאוחר יותר כחייב נוסף בתיק ההוצאה לפועל, התנגדות לביצוע שטר יחד עם בקשה להארכת מועד.
-
בהתנגדות נטען, כי חברת סולכור שהיא הזוכה המקורית בתיק ההוצאה לפועל נמחקה מרשם החברות ואיננה קיימת עוד, וכי החייבת המקורית הגב' סמירה חרזאן קיבלה הפטר בעקבות הליך פש"ר ונמחקה מתיק ההוצאה לפועל. על כן, אין יריבות משפטית בין הזוכה המקורית, חברת סולכור, והתובעת שהיא הזוכה הנוכחית בתיק ההוצאה לפועל, חברת חרסה סטודיו - יצרני כלים סניטריים בע"מ, לבין הנתבע. נטען עוד כי התובעת הנוכחית אינה אוחזת כשורה וכדין בשיקים. בהתנגדות נטען, כי הנתבע אינו חתום על גבי השיקים ולא ידוע לו מה הקשר בינו לבין הזוכה המקורית והזוכה הנוכחית (התובעת). לפיכך, יש לסגור את תיק ההוצאה לפועל. בהתנגדות נטען, כי על התובעת להמציא לידי הנתבע מסמכים ויפוי כח עדכניים.
-
בעקבות הגשת ההתנגדות והבקשה להארכת מועד, הועבר העניין לבית משפט השלום בעכו ונקבע דיון לפניי.
-
לאחר סבב בקשות, תגובות ותשובות בעניין מועד הדיון והתייצבות נציגי הצדדים והשלמת מסמכים, הן בתיק זה והן בתיק נוסף המתנהל בבית משפט זה נגד הנתבע (ת"ט 24967-01-20), התקיים לפניי דיון ביום 18.06.2020.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
