חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חלמיש חב' ממשלת ואח' נ' שם טוב ציונה ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
55507-07
8.5.2014
בפני :
ישי קורן

- נגד -
:
1. חלמיש חב' ממשלת
2. עיריית תל-אביב

:
1. שם טוב ציונה
2. שם טוב משה
3. שם טוב שלמה
4. שם טוב רות
5. שם טוב קרן ציונה
6. שם טוב אורן
7. שם טוב מלי

החלטה

החלטה

בהחלטה מיום 8/4/14 העליתי ספק באשר להצדקה שבהקצאת הזמן השיפוטי הנדרש לצורך מתן פסק דין בתיק זה, נוכח ההליכים המתקיימים בערכאות שונות בעניין פינוי תושבי כפר שלם. בין היתר, הפניתי את הצדדים להחלטת בית המשפט העליון מיום 2/3/2014, מפי כב' הש' זילברטל, בה נאמר בין היתר:

"עם זאת, נוכח עמדת המשיבים 5-1 בתגובתם לבקשה לצו ביניים, מובהר כי לבית משפט השלום שיקול דעת מלא להורות על עיכוב הליכי הפינוי, ככל שהוא סבור שראוי לעכב את ההליך נוכח האפשרות שהוא עלול להתייתר בשל העובדה שועדת המשנה של מועצת מקרקעי ישראל לענין כפר שלם עתידה לדון בקרוב ולדון בסוגיה.

בענין זה עמדת המשיבים 5-1 כפי שפורטה בתגובתם, היא כי אין הם מתנגדים לעיכוב ההליכים המשפטיים לפינוי, כשההחלטה בענין זה צריכה להתקבל על ידי כל שופט ביחס להליך הנדון בפניו. "

(בג"ץ 5575/13 עדרי נ' שר הבינוי והשיכון)

בסיום ההחלטה ביקשתי לקבל את עמדת התובעות באשר לעיכוב ההליכים בתיק עד שתתבהר התמונה באשר להמשך הליכי הפינוי בכפר שלם. בהחלטתי ציינתי כי גם הנתבעים רשאים להמציא עמדתם באשר לעיכוב ההליכים.

עמדת התובעות התקבלה היום, ולפיה אין הן יכולות להסכים שההכרעה בתיק זה או בתביעות פינוי אחרות תעוכב ללא הגבלת זמן ברורה "עד אשר ייקבעו (אם וכאשר ייקבעו) קריטריונים חדשים בנוגע לפינויים בכפר שלם". יחד עם זאת, התובעות מסכימות לעכב את ההכרעה בתיק למשך 3 חודשים "שבסיומם יישקל העניין בשנית, בשים לב להתפתחויות שיחולו".

בנסיבות המיוחדות שנוצרו בתיק זה וביתר התיקים התלויים ועומדים לפניי בעניין פינוי תושבי כפר שלם, ובהתחשב בעמדת התובעות ובסמכות הנתונה לי לפי תק' 153(א) לתקנות סדר הדין האזרחי, ובהתאם לאמור בהחלטת בית המשפט העליון בעניין עדרי הנ"ל, אני סבור שיש מקום לדחות את הדיון בתיק זה ללא מועד. אם בתום 3 חודשים, או במועד מאוחר יותר תהיינה התובעות סבורות שיש הצדקה לחידוש ההליכים ולמתן פסק דין בתיק, תגשנה התובעות בקשה מתאימה.

ניתנה היום, ח' אייר תשע"ד, 08 מאי 2014, בהעדר הצדדים.

בשלב זה תסגור המזכירות את התיק בסגירה טכנית (תיק הנייר יישאר בלשכתי). התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>