חלוקת החבות בין בנק לחברה בגין תשלום מס הכנסה עבור עסקת הלוואה

: | גרסת הדפסה
א
בית משפט השלום תל אביב-יפו
54416-05
28.3.2007
בפני :
סובל משה

- נגד -
:
בנק המזרחי המאוחד בע"מ
עו"ד מרים זפט
:
1. א.פ.ת ברנט החזקות והשקעות בע"מ
2. ברנט אברהם
3. ברנט הלה אילנה
4. ברנט פסח יהודה
5. שיבר תמר

עו"ד אסף ברם
פסק-דין

1.         מבוא

עסקינן בתביעה כספית בסך 529,420 ש"ח שהגיש התובע כנגד הנתבעים בגין כך שלא פרעו את יתרת חוב ההלוואה אשר נטלה הנתבעת 1 ואשר ערבו לה הנתבעים 2-5.

2.         העובדות הצריכות לתובענה

ביום 19.9.02 נטלה הנתבעת 1 מהתובע הלוואה בסך 52,798,964 ש"ח, אותה התחייבה לפרוע בתום שנה בצירוף ריבית ניידת בשיעור 9.75%  ביום 19.9.03.

הוסכם כי כספי ההלוואה יועברו מחשבון הנתבעת 1 לחשבונם של הנתבעים 2-3 ושם יופקדו כפיקדון נושא ריבית בשיעור 9.5% למשך שנה, תוך שהם משמשים בטוחה לפירעון ההלוואה שקיבלה הנתבעת 1 .

עוד הוסכם כי בתום אותה שנה יועברו כספי הפיקדון לחשבון הנתבעת 1, וייזקפו על חשבון ההלוואה שניתנה לה.

ההלוואה האמורה הייתה מיועדת למימון רכישת 30.1% ממניות החברה הציבורית שניב נייר בע"מ, אשר הוחזקו אותה שעה בידי הנתבעים 2-3.

בתחילת ינואר 2003 פנו הנתבעים לתובע וביקשו לברר את עלויות סגירה מוקדמת של העסקה.

הנתבעים הבינו כי עלות סגירה מוקדמת של העסקה שוות ערך לעלות אותה חישבו כעלות מוחלטת של העסקה כפי שהיא במתכונתה המקורית ולכן החליטו שלא לפרוע אותה מוקדם מהמתוכנן.

בתום שנה מנטילת ההלוואה מומש הפיקדון והכספים בניכוי מס הכנסה הועברו מחשבון הנתבעים 2-3 לחשבון הנתבעת 1, באופן שנוצר פער כספי, הוא סכום המחלוקת בתיק.

הנתבעת 1 לא פרעה את יתרת חוב ההלוואה, למטע סך של  131,998 ש"ח בצירוף ריבית, סכום המהווה את העמלות בגין העמדת ההלוואה.

סכום התביעה העומד להכרעה הינו ההפרש שבין רווחי הפקדון לבין יתרת ההלוואה בשל החיוב במס ולא בשל פעולות כלשהן בחשבון.    

3.         טענות התובע

החבות במס הכנסה מוטלת על הנתבעים ואין ממש בטענתם כי היה על התובע ליידע אותם בדבר השלכות מיסוי ההון על עסקת ההלוואה כנגד הפיקדון.

המדובר בעסקה מורכבת בסכום גדול ביותר. לשם ביצועה נזקקו הנתבעים לייעוץ מקצועי של רואה חשבון ועורכי דין, ולכן לא ייתכן כי הללו לא הפנו את תשומת ליבם להשלכות הרפורמה במיסוי שוק ההון.

התובע הינו מוסד פיננסי אשר מעמיד אשראי ללקוחותיו, ואין הוא רשאי להעניק ללקוחותיו ייעוץ בנושא של מיסוי / כדאיות כלכלית של עסקה.

התובע לא ידע מהם שיקוליהם של הנתבעים בביצוע העסקה והוא גם לא התבקש להתערב בעניינים אלה.

4.         טענות הנתבעים

התובע ידע כי הנתבעים מסתמכים על חישוביו ובשל כך הם סברו שעלות העסקה הינה בסכום של כ- 130,000 ש"ח.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>