- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
חג' אחמד נ' אבו מוך סאלח ואח'
|
תא"מ בית משפט השלום קריות |
23166-10-10
25.4.2013 |
|
בפני : ערן נווה |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: פלסטין חג' אחמד |
: 1. חוסאם אבו מוך סאלח 2. הראל חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
בפניי תביעת נזקי רכוש לרכב.
מדובר בתביעה כספית על סכום של 3,570 ₪.
לצערי, לא הגיע הנתבע מס' 1 ללא פחות מ- 3 דיונים ובסופו של דבר אף נאלצתי לתת פס"ד נגדו, אשר בוטל כנגד הפקדה כספית של 4,000 ₪, כאשר 1,000 ₪ מתוך הסכום שהופקד שחררתי כהוצאות לב"כ התובע ולב"כ הנתבעת 2, נציג הראל חב' לביטוח.
אין ספק שההוצאות שנגרמו לצדדים כתוצאה מהתנהלותו והתנהגותו של הנתבע 1 היו גבוהים יותר, ואתייחס לסוגייה זו בהמשך.
מכל מקום, בבקשה לביטול פסה"ד, שנעתרתי לה, פירט הנתבע 1 את הנסיבות הקשות של חייו ואת מחלתה של אשתו, כאשר אף הגיע בטעות לבימ"ש בחדרה במקום לקריות, ובנסיבות אלה ביקש עו"ד אשר התייצב עמו לישיבה מיום 23.4.13 ואשר אף הגיש את הבקשה לביטול פסה"ד, עו"ד סמיח לחאם, שביהמ"ש יתחשב בנסיבות האמורות.
לעניין התביעה לגופה – על פי גירסתו של התובע, הוא נסע להביא את הילדים מהגן, אותת ופנה שמאלה, וכאשר הוא למעשה נמצא באמצע הכביש והכל פנוי הגיע מכונית נהוגה ע"י הנתבע מאחור ופגעה בו ובמכוניתו.
על פי גירסתו של הנתבע 1 לעומת זאת, עמד רכב התובע בשולי או בצד הדרך, כאשר הוא היה בנסיעה ולמעשה התובע בחוסר זהירות נכנס אל תוך נתיב הנסיעה שלו, וכך ארעה התביעה.
בחנתי את טענות הצדדים ואת התמונות שהוצגו לי המתייחסות לזירת האירוע, ואינני נותן אמון כי התאונה התרחשה בנסיבות לה טען הנתבע, גם מיקום הנזקים, גם התרשמותי מהעדויות וגם תמונות המקום מצביעות על כך שהתובע לא היה בחנייה בשוליים משום שאין איפה להחנות בשוליים, ואשר על כן אני מקבל את עמדתו של התובע.
למעלה מן הצורך אציין, כי בעדותו של הנתבע 1 למדתי, כי הרכב של התובע חנה בצד ימין כאשר שני צמיגים היו באמצע הכביש. אינני נותן בכך אמון לחלוטין והדבר גם לא עולה בקנה אחד עם גירסתו, כפי שנמסרה בטופס ההודעה על התאונה.
דין התביעה אפוא להתקבל.
אני פוסק לתובע את סך נזקו בשיעור של 3,750 ₪ בצירוף אגרת בימ"ש אשר שולמה על ידו וכן שכ"ט עו"ד בתיק זה, כאשר יש לקחת בחשבון התייצבות של ב"כ התובע מס' פעמים לישיבות בימ"ש שנדחו בשיעור של 2,000 ₪.
השאלה אפוא מי יישא בהוצאות.
ביחס לנזק הישיר בסך 3,750 ₪ וכן האגרה – אני קובע כי בנזק זה יישאו הנתבעים והמשמעות היא הלכה למעשה שהנתבעת 2 היא זו שתישא בנזק האמור, לאור קיומו של ביטוח בתיק זה.
השאלה היא לגבי ההוצאות בסך 2,000 ₪, כאשר הנתבעת 2 עצמה עתרה להוצאות בתיק זה עקב התייצבות סרק מס' פעמים.
לגבי הוצאות הנתבעת 2 – שקלתי בעניין והחלטתי לא לפסוק לה הוצאות נוספות.
לגבי ההוצאות בסך 2,000 ₪ - אני מקזז את ה- 500 ₪ שכבר שולמו ופוסק כי ביחס ל- 1,500 ₪, הסכום ישולם ע"י הנתבע 1 מתוך הסכום של 3,000 ₪ שנותר בקופת ביהמ"ש ויישלח לעו"ד נעאמנה, המייצג את התובע, ע"י המזכירות תוך 30 יום.
לגבי 1,500 ₪ שנותרו בקופת ביהמ"ש – אני מורה להחזיר אותם לנתבע 1 באמצעות עורך דינו, עו"ד
סמיח לחאם.
ניתן בזה פטור ממחצית שנייה של אגרת בימ"ש.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
