- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ח"נ 18830-08-15 עיריית חדרה נ' בעדני
|
ח"נ בית משפט לענינים מקומיים חדרה |
18830-08-15
29.8.2016 |
|
בפני השופטת: רקפת סגל מוהר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מאשימה: עיריית חדרה |
נאשם: אביעד בעדני |
| החלטה | |
|
בתאריך 8.7.15 הוגש כנגד הנאשם כתב אישום המייחס לו עבירות של חנייה על מדרכה וחניה אסורה, לפי סעיפים 5(ד)(3) ו- 5(ג)(3) לחוק העזר לעירית חדרה (העמדת רכב וחנייתו), התשנ"א-1990.
הנאשם מואשם באלה:
בכך שביום 30.5.14 בסמוך לשעה 14:22, ברח' הגיבורים 80 בחדרה, הוא העמיד את רכבו על המדרכה במקום שלא נקבע כמקום חניה מסודר (להלן: עבירת החניה על מדרכה").
בכך שביום 11.7.14 בסמוך לשעה 13:12, ברח' הנשיא ויצמן 46-62 בחדרה, הוא העמיד את רכבו במקום שהחניה בו נאסרה (להלן: "עבירת החניה האסורה").
טענות הנאשם
בתגובתו לכתב האישום טען הנאשם, באמצעות בא כוחו, להתיישנות עבירת החניה על מדרכה שכן כתב האישום הוגש לבית המשפט בחלוף יותר משנה ממועד ביצועה. בהפנותו להוראות סעיפים 225 ו- 230 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב-1982 (להלן: "חסד"פ"), טען ב"כ הנאשם כי לא יתכן שסעיף 230 לחסד"פ יחמיר את מצבם של המואשמים בעבירה מסוג "חטא" שתקופת ההתיישנות לגביה היא שנה בלבד.
באשר לעבירת החניה האסורה טען ב"כ הנאשם בתחילה כי הלה כופר בביצועה וטוען כי "החנה את רכבו במקום המסומן כחול לבן ושילם כפי שצריך" ואולם לאחר שב"כ המאשימה הציגה בפניו תצלום המלמד על כך שהרכב חנה לצד מדרכה הצבועה באדום לבן, שינה הוא את טעמו וטען כי "מאחר שמדובר בעבירת תעבורה המבוססת על צילום, היה על המאשימה לשלוח לנאשם הודעה תוך 4 חודשים מיום ביצועה והדבר לא נעשה". בהקשר זה הפנה ב"כ הנאשם להוראת סעיף 225א(א)(1) לחסד"פ.
עמדת המאשימה
בתגובתה לטענות ב"כ הנאשם טוענת המאשימה כדלהלן:
בנוגע לעבירת החניה על מדרכה
מדובר בעבירה שהדו"ח בגין ביצועה ביום 30.5.14 , נרשם על ידי פקח ולא באמצעות ניידת צילום.
ביום 15.6.14, בעקבות הדו"ח שהוצמד לרכבו, פנה הנאשם אל מדור החניה בבקשה לביטולו וההודעה בדבר דחיית בקשתו נשלחה אליו ביום 6.7.14 (ר' הדו"ח שצורך לתגובה).
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
