חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

ח'יר נ' חביש ואח'

: | גרסת הדפסה
תא"ק
בית משפט השלום עכו
49893-08-10
18.1.2011
בפני :
ג'מיל נאסר

- נגד -
:
פרח ח'יר
:
1. ארז חביש
2. איזדיהאר חביש

החלטה

החלטה

הנתבעים עותרים לדחיית התביעה נגדם על הסף בהיעדר סמכות עניינית.

הסעד המבוקש על פי כתב התביעה הינו- פינוי וסילוק יד הנתבעים, שהם אחיו ואשת אחיו של התובע, מחלקה 23 גוש 18934 (להלן: "המקרקעין").

לטענת הנתבעים הסמכות העניינית נתונה לבית המשפט לענייני משפחה בהתאם לסע' 3(א) ו- 1(2) לחוק בית המשפט לענייני משפחה, התשנ"ה- 1995 (להלן: "החוק") מאחר וקיימים הליכים משפטיים אשר התנהלו ומתנהלים בבית המשפט לענייני משפחה בחיפה, תמ"ש 3170-05 ותמ"ש 3170-02-09, והגשת תביעה זו יוצרת כפל דיונים ובזבוז זמן שיפוטי יקר.

כן נטען כי בתמ"ש 7130-05 קיים צו לשמור על המצב הקיים כפי שהוא כיום, וזאת עד הכרעה סופית במחלוקות המתבררות בבית המשפט לענייני משפחה.

בנוסף נטען כי בקשה לסעד זמני אשר הוגשה בבית משפט זה נמחקה והצדדים הופנו לבית המשפט לענייני משפחה.

על כן, לטענת הנתבעים, יש לדחות התביעה על הסף בשל היעדר סמכות עניינית.

התובע טען בתגובתו כי אכן קיימים הליכים בבית המשפט לענייני משפחה, ואולם התובע אינו צד להליכים הנ"ל. כמו כן נטען כי בקשה אשר הוגשה בבית משפט לענייני משפחה בה התובע היה צד ג', נדחתה, וזאת לאור התנהלות ההליכים בינם בבית משפט זה.

כמו כן נטען כי הנתבעים לא טענו לקיומו של סכסוך משפחתי או לחילופין סכסוך משפחתי כלשהו אשר תרם תרומה משמעותית לסכסוך בגינו הוגשה תביעה זו.

על כן, לטענת התובע, יש לדחות הבקשה לדחיית התביעה על הסף.

טענת סמכות עניינית הנתונה לבית המשפט לענייני משפחה, צריכה לעמוד בשתי דרישות מצטברות:

כי המדובר בבעלי דין בעלי קרבה משפחתית, על פי החוק;

כי הסכסוך אשר בגינו הוגשה התביעה מקורה בסכסוך משפחתי.

במקרה שלפנינו אין מחלוקת כי המדובר באחים, קרבה משפחתית כהגדרתה על פי החוק.

באשר למהות הסכסוך, ניתן לאמר כי הנסתר רב מן הגלוי. הצדדים טוענים לתביעות שונות, הן בבית משפט זה והן בבית משפט לענייני משפחה, ואולם הגורם לסכסוך איננו מובהר על ידי מי מהצדדים. בהעדר פירוט כנדרש בפסיקה לא ניתן לקבוע כי מקור הסכסוך המשפטי הוא בסכסוך משפחתי.

מאחר וזהו הנימוק המשפטי היחידי שנטען בתמיכה לבקשה, לא נותר אלא להורות על דחיית הבקשה. אמנם, הוזכרו קיומן של תביעות דומות באשר למקרקעין נשוא תביעה זו ואשר מתנהלות בבית משפט לענייני משפחה, אך אין בנתון זה כדי להצדיק דחיית התביעה מחמת חוסר סמכות עניינית.

אשר על כן – אני מורה על דחיית הבקשה ומחייב את הנתבעים הדדית לשלם לתובע הוצאות בסך 1,500 ₪.

ניתנה היום, י"ג שבט תשע"א, 18 ינואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>