חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זרח נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה באר שבע
52362-01-12
8.8.2013
בפני :
יעל אנגלברג שהם

- נגד -
:
1. רונן זרח
2. ()

:
המוסד לביטוח לאומי
החלטה

החלטה

לאחר שעיינתי בבקשות הצדדים ובתגובותיהם לבקשות להצגת שאלות הבהרה למומחה, הנני נעתרת לבקשות כדלקמן -

המומחה ישיב לשאלות הבאות -

א.באשר לטענתך, כי לא התקבל מידע על מצבו הרפואי של התובע בעבר, נא עיין ברישום מיום 7.1.04 המעיד על כך ש"ידוע על ירידה בשמיעה מגיל קטן", וכי "התובע הרכיב מכשיר שמיעה עד גיל 17". האם העובדה שהתובע הרכיב מכשירי שמיעה עוד בטרם גיל 17, מעידה על דרגת ירידה בשמיעה בילדותו ונערותו?

ב.מהי דרגת השמיעה שמצריכה הרכבת מכשיר שמיעה?

ג.מהו אופי ליקוי השמיעה העצבי תחושתי, כתוצאה מחשיפה לרעש מזיק?

ד.האם חשיפה לרעש מזיק יכולה לגרום להחמרה בשמיעה-הולכתית?

ו.האם ניתן לקבוע שמדובר בתחלואה קונגניטלית, אשר מושפעת במשך השנים ממחלותיו השונות של התובע, ולא כתוצאה מחשיפה לרעש מזיק?

ז.חרף הקושי אותו אתה מציג בפענוח תרשים האודיוגרמה אצל חולה הסובל משתי מחלות כאשר אחת מהן נובעת מילדות ואין עליה תיעוד ספציפי מתקופת הילדות, והמחלה השנייה משוערת כמחלה כתוצאה מחשיפה לרעש, האם אתה רואה בהסתכלות בשלושת הבדיקות שמיעה שעמדו בפניך, נוטש בתדירויות הגבוהות והאם הנוטש הנ"ל מתאים לפגיעה מרעש בלבד או לפגיעה מרעש עם מחלה נוספת.

ח.האם אתה מסכים שהפגיעה העצבית בבדיקה משנת 2005 בתדירויות 500, 1000 ו-2000 משקפת ירידה בשמיעה של 42 דציבל בצד ימין ו-45 דציבל בצד שמאל בממוצע?

ט.האם בבדיקה מ-2011 יש ירידה בשמיעה דומה של 52 דציבל בצד ימין ו-58 דציבל בצד שמאל?

י.האם לדעתך חשיפה לרעש בשנים הללו הייתה יכולה לגרום לירידה בשמיעה העצבית בשנים אלו?

יא.האם אתה סבור כי קיום של מחלה עצבית בילדות מכל סוג שהוא, מונעת החמרה בשמיעה כתוצאה מחשיפה לרעש?

יב.התובע כבן 43, האם לדעתך גילו גורם לירידה בשמיעה בין השנים 2005 ו-2011, או במלים אחרות, האם הירידה בשמיעה היא ירידה טבעית בהתאם לגילו?

לא מצאתי מקום לאשר את שאלה 6 לבקשת הנתבע שכן הנתונים המוצגים בה אינם תואמים את הנתונים עולים מחוות דעת המומחה. באשר לשאלה 8 לבקשת הנתבע אין לאשרה משמציין המומחה את המסמך הרפואי במסגרת המסמכים שעמדו בפניו עת נתן את חוות דעתו ותוצאותיה אף מפורטות שטבלה שערך.

תשובת המומחה תוגש עד ליום 5.9.13.

לעיוני ביום 6.9.13.

ניתנה היום, ב' אלול תשע"ג, (08 אוגוסט 2013), בהעדר הצדדים ותישלח אליהם. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>