חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זערורה נ' אבו סולב

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
8015-04-11
19.6.2011
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
סאלח אבו סולב
:
מוחמד זערורה
החלטה

החלטה

בפני התנגדות לביצוע שטר, המוגשת ביחס לשני שיקים, על סך 3,000 ₪ ליום 20.8.10, ועל סך של 4,000 ₪ ליום 20.12.10.

ההתנגדות הוגשה באיחור של יומיים, וצורפה לה בקשה להארכת מועד, במסגרתה נטען, כי האיחור נבע מבעיות בטחוניות בדרום הארץ, שם נמצא משרד בא כוחו של המבקש. על פי הנטען, המשרד נסגר למספר ימים, בדיוק בתום התקופה הקבועה להגשת ההתנגדות.

לטענת המבקש, מדובר בשני שיקים שניתנו למשיב כתשלום עבור רכב מסוג מזדה שרכש המבקש מהמשיב. לטענתו, בשל יחסי אמון בין הצדדים, לא בדק את הרכב במכון בדיקה לפני ביצוע העיסקה, אלא בסמוך לאחר מכן, ואז התגלה, כי לרכב ארעה בעברו תאונה קשה, וכי קיימים סימני פגיעה בשילדה. עוד טוען המבקש, כי הודיע על כך למשיב, ובפועל ביטל את העיסקה, והחזיר את הרכב למגרש המכוניות של המשיב.

המשיב הגיש תגובה, על פי החלטתי.

לטענת המשיב, המבקש רכש ממנו שני רכבים, ומעולם לא טען, כי רכב המזדה עבר תאונה. כן טוען המשיב, כי הרכב לא הוחזר אליו, כטענת המבקש. עוד טוען המשיב, כי המבקש גם שכר ממנו מבנה, והשיקים ניתנו לכיסוי חוב כולל שחב לו המבקש, הן בגין עיסקאות הרכבים, והן בגין שכר דירה וארנונה. כן טוען המשיב, כי השיקים חוללו באין כיסוי מספיק, ואילו היה ממש בטענות המבקש, היה נותן עליהם הוראת ביטול.

מדובר בצדדים קרובים לשטר, ולכאורה מהוות טענות המבקש טענות הגנה טובות כלפי הצד הקרוב לשטר, שכן כעולה מטענות המבקש, העיסקה בוטלה, לאחר שנמצא הרכב פגום, שלא כמובטח, והרכב אף הוחזר בפועל לידי המשיב.

יחד עם זאת, טענות המבקש הועלו באופן כללי ביותר, מבלי שתובא אף אסמכתא אחת לתמיכה בנטען. כך, למשל, ניתן היה לצפות כי המבקש יצרף את דו"ח הבדיקה שנערכה לרכב, ויוכיח באמצעותו כי אכן הרכב היה פגום. כן ניתן היה לצפות, כי המבקש יפרוס תשתית עובדתית מלאה ושלמה באשר לעסקה שערך עם המשיב, ויפרט מה היה על השיקים האחרים שניתנו (שהרי העיסקה הכוללת היתה, לגירסתו, על סך של 50,000 ₪, ואילו השיקים שחוללו הם בסך 7,000 ₪ בלבד), וכיצד זה הוא נתבע בגין תשלומים חלקיים בלבד. אם אכן היו עיסקאות נוספות בין הצדדים, ראוי היה לפרט גם אותן, ומה היא גירסתו של המבקש ביחס לחוב הכולל.

לאור כלליות הטענות והעדר אסמכתאות, אני רואה לנכון להורות, כי ההתנגדות והבקשה להארכת מועד יתקבלו בכפוף להפקדת מלוא סכום השיקים, דהיינו – 7,000 ₪, בקופת ביהמ"ש.

סכום זה על המבקש להפקיד תוך 45 יום מיום שיקבל לידיו החלטה זו.

בהעדר הפקדה, יידחו ההתנגדות והבקשה להארכת מועד להגשתה, והליכי ההוצאה לפועל יימשכו.

ניתנה היום, י"ז סיון תשע"א, 19 יוני 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>