זלסקו נ' עזאם
|
ת"ט בית משפט השלום עכו |
29388-08-11
30.11.2011 |
|
בפני : דנה עופר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אביב עזאם |
: שלמה זלסקו |
| החלטה | |
החלטה
בפני התנגדות לביצוע שטר ובקשה לקבוע כי היא מוגשת במועד, מאחר ואזהרת ההוצאה לפועל לא הומצאה כדין. כן בפני תגובת המשיב לטענות המבקש.
ההתנגדות הוגשה ביחס לשלושה שיקים כדלקמן:
3,181 ₪ ליום 1/9/98;
3,832 ₪ ליום 1/12/98;
3,832 ₪ ליום 1/3/99.
תיק ההוצאה לפועל נפתח בשנת 2001, כאשר על פי הרשום במחשב ההוצאה לפועל, האזהרה נמסרה לידי המבקש במסירה מלאה ביום 29/4/02.
לטענת המבקש, בעוד שהאזהרה נשלחה לרח' בורלא 5 בבאר שבע, הרי שהוא מתגורר בגוש חלב, ומעולם לא התגורר בבאר שבע. לטענתו, האזהרה מעולם לא הגיעה אליו ולא נודע לו על קיומו של תיק ההוצאה לפועל, אלא בעת שהוטל עיקול על משכורתו. לגופו של עניין, הוא טוען כי אינו מכיר את המשיב, לא היו ביניהם קשרים עסקיים, כי הוא לא רכש ממנו דבר ומעולם לא מסר את השיקים דלעיל. לטענת המבקש, החתימה המיוחסת לו, על צידם האחורי של השיקים, איננה חתימתו.
לטענת המשיב, האזהרה נמסרה לידי אמו של החייב, בגוש חלב, לאחר שהמשיב השקיע מאמצים רבים לאיתור כתובת המבקש. אמו של החייב סירבה לחתום על אישור המסירה. אשר לטענות המבקש לגוף העניין, לטענת המשיב הוא סיפק למבקש רהיטים, ובתמורה קיבל את השיקים אשר חוללו.
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים, אני סבורה, כי יש לקבל התנגדות זו וליתן למבקש את יומו בבית המשפט.
המבקש מכחיש את חתימתו על השיקים, וטוען כי מעולם לא מסר שיקים אלו למשיב. טענות אלו ראויות לבירור. אמנם לכאורה מוגשת התנגדות זו באיחור של שנים רבות, אלא שהאיחור מבוסס על הצהרת שליח, כי אמו של המבקש קיבלה לידיה את המסירה וסירבה לחתום עליה, וכנגד הצהרה זו עומדת הצהרת המבקש, כי האזהרה לא הגיעה לידיו מעולם. יש לציין, כי בטרם ביצוע המסירה האישית נשלחה האזהרה בדואר רשום לכתובת, אשר לטענת המבקש מעולם לא היתה כתובתו, בעיר בה מעולם לא התגורר. המשיב לא הציג אסמכתא המעידה על כך שהכתובת אותה ציין בבקשה לביצוע שטר אכן היתה כתובתו של המבקש. אמנם חלפו שנים רבות מאז פתיחת התיק ואותה המצאה לכאורה לידי האם, אלא שבמהלך כל השנים כמעט לא היתה פעילות בתיק ההוצאה לפועל ולא ננקטו הליכים של ממש, ועל כן חלוף השנים כשלעצמו אינו צריך למנוע בירור הטענות לגופן.
אשר על כן, אני מורה על קבלת ההתנגדות.
הליכי הוצל"פ מעוכבים. התצהיר ישמש כתב הגנה.
נוכח סכום התביעה היא תידון בסדר דין מהיר.
התובע יגיש תצהיר מטעמו, יחד עם רשימת מסמכים והעתקי המסמכים, בהתאם לתקנה 214ב1(1), תוך 30 יום מקבלת החלטה זו.
אם לא יוגש תצהיר מטעם התובע, תוך המועדים שנקבעו לעיל, תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
עם העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט עשוי להיווצר הפרש אגרה, אותו על התובע לשלם תוך 30 יום מקבלת דרישת הגזברות, שאם לא כן תימחק התביעה, וייסגר תיק ההוצל"פ כנגד המבקש.
המזכירות תמציא העתק ההחלטה לצדדים.
ניתנה היום, ד' כסלו תשע"ב, 30 נובמבר 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|