חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זלסקו נ' חכואתי

: | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום עכו
27319-02-12
15.5.2012
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
בשארה חכואתי
:
בלומה זלסקו
פסק-דין

פסק דין

המבקש הגיש התנגדות לביצוע שטר, ביחס לשטר חוב על סך 1,500 ₪ ליום 30/12/02.

בין יתר טענות המבקש, אשר מכחיש קיומו של חוב למשיבה, העלה המבקש טענת התיישנות, מאחר והשטר הוגש לביצוע בחלוף תשע שנים ממועד הפירעון. המשיבה הגיבה לטענת ההתיישנות בהתאם להחלטתי.

עיינתי בתגובת המשיבה, ולא מצאתי בה טענה כל שהיא שיש בה כדי להשמיט את הקרקע תחת טענת ההתיישנות. גם אם המבקש אכן חייב בסכום השטר (או אף פחות ממנו, כפי שמציינת המשיבה בתגובתה הראשונה), כטענת המשיבה, אם התיישנה התביעה נגדו, דינה להידחות. לעניין ההתיישנות כל שטוענת המשיבה הוא, כי מסרה את השטר לטיפולו של עו"ד אשר "דאג להעלים את השטר" במשך שנים, ורק לאחרונה הצליחה לחלץ את השטר מידיו, ולהגישו לביצוע. טענות אלו אינן נוגעות למבקש, ואין בהן כדי לשלול את טענת ההתיישנות שבפיו.

בנסיבות אלה, אין לי אלא לקבל את טענת ההתיישנות, ולהורות על דחיית התביעה ועל סגירת תיק ההוצל"פ.

מאחר ולא התקיים דיון במעמד הצדדים, אינני עושה צו להוצאות.

המזכירות תמציא את פסק הדין לצדדים וללשכת ההוצל"פ בעכו.

ניתן היום, כ"ג אייר תשע"ב, 15 מאי 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>