חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זכריה נ' מדינת ישראל

: | גרסת הדפסה
בפ"מ
בית משפט השלום לתעבורה בחדרה
2956-07-12
23.7.2012
בפני :
משה גינות

- נגד -
:
שולה זכריה
:
מדינת ישראל
החלטה

החלטה

בפני בקשה לביטול פסילה מינהלית.

אין מחלוקת שבתאריך 14/7/12, סמוך לשעה 03:20, נהגה המבקשת זכריה שולה, ברכב מסוג יונדאי שמספרו 3164365. סיור שוטרים שכלל את השוטרים: רס"ל שבתאי כהן וגרפינקל יאיר, עצר את המבקשת לבדיקה.

המבקשת נדרשה להיבדק על-ידי נשיפון ותוצאות הבדיקה העלו כי היא נכשלה בבדיקה. לאחר מכן נדרשה המבקשת להיבדק על-ידי מכשיר הינשוף ותוצאות בדיקתה העלו כי היא נהגה בשכרות, שכן כמות האלכוהול שנמדדה הצביעו על רמה של 430 מק"ג לכל ליטר אויר נשוף.

במעמד הבדיקה, טענה המבקשת כי התוצאה אינה הגיונית משום שלגמה מבקבוק בירה אחד בלבד.

עיון בתוצאות פעולת האכיפה מעלה כי המבקשת היתה יציבה ובמבחן שנערך לה היא התנועעה ביציבות וביצעה את כל המבחנים המקובלים בהצלחה.

בתאריך 14/7/12 נערך למבקשת שימוע בסיומו החליט הקצין הממונה לפסול את רישיון הנהיגה של המבקשת למשך 30 יום. בפסילה המינהלית מנגד החליט הקצין הממונה, שלא לאסור את השימוש ברכב, וזאת לאור נסיבותיה האישיות.

ב"כ המבקשת טענה בפני כי אין למאשימה ראיות לכאורה המצדיקות את המשך פסילתה המינהלית. לדבריה, אין בחומר שהוגש לעיוני דו"ח על כיול תקופתי מעבר לכיול היומי, אשר בוצע עובר לבדיקה. כן נטען כי פלטי הינשוף המקוריים לא היו מצויים בידי ב"כ המאשימה אלא המדובר בצילום הפלטים. עוד נטען כי המבקשת נוהגת מזה 7 שנים וכי מעולם לא עברה עבירת תעבורה כלשהי.

לאחר עיון בחומר הראיות אשר הוגש לעיוני, לא מצאתי בטענות ב"כ המבקשת ממש, שכן כידוע בשלב הזה שעניינו בקשה לביטול פסילה מינהלית די בקיום ראיות לכאורה.

לא התעלמתי גם מנסיבותיה האישיות של המבקשת, שכן המדובר באם חד-הורית המתגוררת בישוב מרוחק, ואשר זקוקה לרישיון כאוויר לנשימה, משום שעליה להסיע את בנותיה – אולם לא ראיתי הצדקה כלשהי לבטל את הפסילה המינהלית.

מכל האמור לעיל, הבקשה נדחית.

ניתנה היום, ד' אב תשע"ב, 23 יולי 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>