- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
זורין נ' חברה לאומית לשיכון בישראל
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות טבריה |
20361-01-10
21.5.2010 |
|
בפני : רים נדאף |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: לאוניד זורין |
: עמידר חברה לאומית לשיכון בישראל |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.ענייננו בתביעה כספית על סך של 5,000 ₪. התובע טוען כי הנתבעת גובה ממנו תשלומים שנתיים לטיפול בגג המבנה, אלא שהרטיבות בדירתו של התובע נמשכת כל חורף, ואינה מטופלת כראוי חרף הבטחותיהם של אנשי ועובדי הנתבעת. הוא טוען כי אף הובטח לו זיכוי או החזר כספי לסכומים בהם הוא חויב, אך ההחזר לא בוצע.
2.הנתבעת טוענת כי בבעלותה חלק מהדירות במבנה. כדי למנוע רטיבות בדירת עמידר הממוקמת בקומה העליונה במבנה, ליד דירתו של התובע, היה על הנתבעת לבצע עבודת זיפות בגג מעל דירתה, לפיכך נגבה מיתר דיירי המבנה החלק היחסי של עלות הזיפות, היות ומדובר בתיקון ושמירה על חלק מהרכוש המשוף במבנה. הנתבעת טוענת כי מעולם לא הובטח לתובע כי תמורת תשלומים אלו יזפתו את הגג מעל דירתו, או שיתקנו את הרטיבות. הנתבעת עוד טוענת כי במידה וירצה התובע לזפת את גג המבנה מעל דירתו היא תשתתף לפי חלקה היחסי במספר דירות המבנה.
3.ביום 6.5.10 התקיים דיון בו נשמעו עדויות הצדדים. נציג הנתבעת חויב להמציא פירוט עלות תיקון הגג, והחלק היחסי של התובע, ופירוט כאמור הוגש על ידו ביום 12.5.10.
4.לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי את עדויות הצדדים ועיינתי במסמכים, הגעתי למסקנה כי דין התביעה להידחות. הוכח בפניי כי התובע חויב כדין בתשלום חלק יחסי מעלות טיפול וזיפות חלק מהגג של המבנה. גג המבנה הוא רכוש משותף, לפיכך כל הדיירים מחויבים להשתתף בעלות תיקונו ושיפוצו.
טענתו של התובע כי הובטח לו ע"י הנתבעת כי יתקנו גם את הגג מעל דירתו לא הוכחה כראוי, ולא מצאתי נימוק מדוע להעדיף את גרסתו של התובע בעניין זה על פני גרסת הנתבעת.
5.חשוב לציין כי התובע זכאי אף הוא, כמו גם הנתבעת לתקן את גג המבנה מעל דירתו כדי למנוע הופעת רטיבות בדירתו, ויתר דיירי המבנה יהיו מחויבים להשתתף בעלות זו, כל אחד לפי חלקו היחסי במבנה.
6.לסיכום, אני דוחה את התביעה, ובנסיבות העניין אינני עושה צו להוצאות.
ניתן היום, ח' סיון תש"ע, 21 מאי 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
