חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

זוהר נ' המוסד לביטוח לאומי

: | גרסת הדפסה
ב"ל
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
46669-09-12
27.5.2013
בפני :
חנה טרכטינגוט

- נגד -
:
יניב זוהר
:
המוסד לביטוח לאומי
פסק-דין

פסק - דין

1.לפני תביעתו של יניב זוהר להכיר בפגיעה מיום 24.11.11 כפגיעה בעבודה.

2.הצדדים אינם חלוקים על העובדות כפי שהן עולות מהודעת התובע לחוקר המוסד, ואלה הן:

"זה קרה בתאריך 24.11.11 יום חמישי בשבוע. באותו יום יצאתי מהבית בשעה 8:30 כדי לנסוע לעבודה, באותו יום היו לי פגישות עם לקוחות בי-ם, וכאשר באתי להכנס לרכב הפרטי שלי מסוג מרצדס, ותוך כדי הכניסה לרכב עשיתי מן תנועה לא נכונה. פשוט איפה שהרכב חנה, כמו שהוא חונה עכשיו וצילמת אותי, ישנו הפרש גובה בין המדרכה לכניסה לרכב, וממש איך שנכנסתי לרכב התיישבתי במכה אחת על מושב הרכב ופתאום הרגשתי כאב חד בגב התחתון וכן לא הרגשתי את רגל שמאל, הרגשתי כמו סכינים בגב, נשארתי בתוך הרכב, והתיישבתי מס' דקות עד שהתאוששתי...".

3.טענות התובע

א.כניסת התובע לרכב מגובה המדרכה ולא מגובה הכביש דורשת כיפוף משמעותי והשתחלות בלתי אנטומית, בצורה לולינית תוך עיקום הגב.

ב.הכניסה לרכב לצורך נסיעה לעבודה היא מסיכוני הדרך.

ג.אפילו ב"נסיבות רגילות" של כניסה לרכב במטרה לנסוע ממקום המגורים לעבודה יכולה להתרחש פגיעה בגוף.

ד.כניסה לרכב הוכרה כ"שימוש ברכב מנועי" על פי סעיף 1 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

ברע"א 8061/95 יצחק עוזר אררט בע"מ נפסק על ידי בית המשפט העליון כי כניסה או יציאה מרכב מוכרים על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, ולפיכך כשמדובר בדרך לעבודה הרי הם חלק מסיכוני הדרך.

4.טענות הנתבע

א.אין מחלוקת כי הכניסה לרכב הינה חלק מסיכוני הדרך, אולם על התובע להוכיח אירוע תאונתי הנובע מסיכון זה.

ב.התובע לא הוכיח תנועה "לא נכונה". התובע טען כי התיישב בבת אחת, זוהי תנועה רגילה ושגרתית ואינה מהווה אירוע תאונתי.

ג.הנתבע מפנה לבל 3033/09 שלזינגר המל"ל .

ההכרעה

5.סעיף 80 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב] תשנ"ה-1995, קובע:

"רואים תאונה כתאונה בעבודה אף אם

(1) ארעה תוך כדי נסיעתו או הליכתו של המבוטח לעבודה ממעונו או ממקום בו הוא לן אם אינו מעונו, מן העבודה למעונו או ממקום עבודה אחד למשנהו ועקב נסיעתו או הליכתו זו"

על מנת שתאונה בדרך לעבודה תוכר כתאונה בעבודה יש להוכיח שני תנאים, ראשית שמדובר בתאונה ושנית שהתאונה ארעה כתוצאה מסיכוני הדרך.

6.אין מחלוקת בין הצדדים כי כניסה לרכב בדרך לעבודה הינה חלק מסיכוני הדרך.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>