- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
זוהייר נ' פל-אל בע''מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום חיפה |
4707-07
19.10.2010 |
|
בפני : יואב פרידמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: תפאל זוהייר |
: 1. פל-אל בע''מ (בעכוב הליכים) 2. "סהר"-"הראל" 3. חב' לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
למען לא תיפול שגגה, אני רואה לנכון לשוב ולהבהיר הצעתי מהישיבה האחרונה:
1. הצעתי היתה פיצול לשני שלבים ובנסיבות, הקדמת בירור הנזק לסוגיית החבות. אלא שלשם קביעה בסוגיית גובה הנזק בשלב הראשון, יש להתייחס לא רק לגובה הנכות הנובעת מן התאונה ולנזק, אלא אף לסוגיית האשם הנזיקי של הנתבעת 1 (שהמבטחת באה בנעליה), כולל אשם תורם אם קיים מצד התובע. לעניינים אלה יתייחס השלב הראשון.
על הצדדים להשיב (בין אם נתונה הסכמתם לפיצול הדיוני המוצע ובין אם לאו) האם יש הסכמה למתן החלטה או פס"ד (לפי העניין) ביחס לשלב הראשון על יסוד מכלול החומר שבתיק ביהמ"ש או שיש צורך בחקירת התובע על תצהירו (חקירת הסוכן נתבע 3 ממילא אינה מתייחסת לשלב זה אלא לשלב השני, הואיל ואין לה נגיעה לנסיבות התאונה, אחריות הנזיקית או לגובה הנזק).
2. א. ככל שהמסקנה בשלב הראשון תהא שהנזק לאחר ניכוי אשם תורם (אם וככל שיקבע כזה) עובר את תגמולי המל"ל הרי שיש החלטה מחייבת בשאלת גובה הנזק: אז יש לעבור לשלב שני אליו התייחסתי "כשלב החבות" (ואין הכוונה לחבות הנזיקית ששייכת לשלב הראשון – מכאן גם ראיתי לשגר החלטה זו כדי למנוע טעות): בשלב השני תבורר סוגיית ההתיישנות מול המבטחת ואחריות הסוכן. ברור שאם אין התיישנות מול המבטחת מתייתר הבירור בדבר אחריות הסוכן שכן אז בהגדרה לא היה כל מחדל שלו שגרם נזק. במצב זה תחוב המבטחת בגובה הנזק שנקבע בשלב הראשון. אם יש התיישנות יש להשיב גם האם קמה אחריות לסוכן.
ב. ככל שהמסקנה בשלב הראשון הנה שהנזק בניכוי אשם תורם (שוב, ככל שיש כזה) נופל מתגמולי המל"ל, הרי שדין התביעה לדחיה (בשל בליעתה) כלפי הנתבעים כולם (שכן גם בהנחה שלצורך הדיון שהיה מחדל של הסוכן בהעברת פרטי המבטחת במועד אין למחדל נפקות בשאלת גובה הנזק, ולא ניתן לקבל יותר מאשר במצב בו לא היה נופל המחדל. זה המצב כמובן גם ביחס למבטחת אם אין התיישנות).
3. תשובת הצדדים תינתן במועדים שנקבעו.
ניתנה היום, י"א חשון תשע"א, 19 אוקטובר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
