- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
זדה נ' מדינת ישראל
|
בפ"מ בית משפט השלום לתעבורה בנצרת |
6157-03-13
4.4.2013 |
|
בפני : עדי במביליה – אינשטיין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: ליאב זדה |
: מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
לפניי בקשה לביטול פסילה מנהלית, שהוטלה על המבקש על ידי קצין משטרה, בתאריך 22.3.13, למשך 30 ימים.
על פי דו"ח הזמנה לדין וכתב אישום, בתאריך 22/3/13 בשעה 17:50 נהג המבקש ברכב במהירות של 135 קמ"ש מקום בו המהירות המרבית המותרת הנה 80 קמ"ש.
המבקש לא טען כנגד קיומן של ראיות לכאורה ומעיון בתיק החקירה עולה כי קיימות ראיות לכאורה להוכחת העבירה המיוחסת למבקש.
נהיגה במהירות מופרזת מסכנת את שלומם וביטחונם של המשתמשים בדרך ולא אחת מהווה גורם לתאונות דרכים קשות.
במקרה דנן, בהתאם לראיות לכאורה, נהג המבקש במהירות גבוהה, העולה ב-55 קמ"ש על המהירות המרבית המותרת.
המבקש נושא רישיון נהיגה משנת 1998 וצבר לחובתו 17 הרשעות תעבורה קודמות האחרונה משנת 2011. שתיים מהרשעותיו הקודמות בגין נהיגה במהירות מופרזת, אך בעברו עבירות נוספות של עקיפת רכב עוקף, סטייה מנתיב, עבירות חוזרות של נהיגה ברכב לא תקין שלא נאסר לשימוש ועוד.
המבקש הסביר כי פרנסתו ופרנסת משפחתו תלויה ברישיונו, שכן עובד הוא כנהג, ולכן עתר לביטול הפסילה המנהלית ולחלופין ביקש לאפשר לו לנהוג במשאית השייכת למקום עבודתו.
לבקשה צורף מכתב מטעם המעסיק, "תבור שאן חרוד – אגודה שיתופית חקלאית לתובלה בע"מ", שביקש לאפשר למבקש לעבוד על משאית, שהנה משאית ייחודית הבנויה ממספר מנופים. ממכתב המעסיק עולה כי המבקש הוכשר לעבוד על משאית זו ואין מי שיוכל להחליפו.
לאור חומרת העבירה המיוחסת למבקש, בראי קיומן של ראיות לכאורה להוכחתה, כמו גם לאור עברו של המבקש, ומבלי להתעלם מנסיבותיו האישיות של המבקש ומעיסוקו, לא שוכנעתי כי אין בהמשך נהיגתו סיכון לציבור המשתמשים בדרך, ולכן הנני דוחה את הבקשה.
סבורני כי הפסילה המנהלית, הקצובה ל- 30 ימים, מהווה תקופת צינון סבירה ומידתית בנסיבות העניין ואין מקום לקצרה או לבטלה.
שקלתי בקשת המבקש לסייג את הפסילה המנהלית כך שיתאפשר לו לעבוד על המשאית הנ"ל. נהיגה במשאית באופן בלתי זהיר עלולה להקים סיכון רב יותר מנהיגה דומה ברכב פרטי, ולכן בנסיבות בקשה זו, סווג הפסילה למשאית, מרוקן את הפסילה המנהלית מתוכן. היות שלא שוכנעתי כי אין בהמשך נהיגת המבקש סיכון לציבור המשתמשים בדרך, אינני רואה מקום להורות כמבוקש.
המזכירות תשלח החלטתי לצדדים.
ניתנה היום, כ"ד ניסן תשע"ג, 04 אפריל 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
