- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ז"י (מחוזי) 371/15 התובע הצבאי (סגן עידן בטונר) נ' טוראי אבי מדזמריאשוילי
|
ז"י בית הדין הצבאי המחוזי |
(מחוזי) 371-15
6.4.2016 |
|
בפני השופטת: סא"ל מאיה גולדשמידט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע הצבאי : סגן עידן בטונר |
הנאשם: טוראי אבי מדזמריאשוילי עו"ד סגן מאיה שגיא |
| הכרעת דין וגזר דין | |
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, לפי סעיף 94 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו - 1955, על כי נעדר מיחידתו, ביסל"ת X, מיום 05/05/2013 ועד יום 17/11/2015, בסך הכל 927 ימים, בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
ניתנה היום, 15/03/16, ה' אדר ב תשע"ו, והודעה בפומבי ובמעמד הצדדים.
_____( - )_____
שופטת
גזר דין
הנאשם, טוראי אבי מדזמריאשוילי, הורשע על פי הודאתו בעבירה של היעדר מן השירות שלא ברשות, על כי נעדר מיחידתו במשך 927 ימים, עד למעצרו.
הנאשם גויס לצה"ל לפני כשלוש שנים. היעדרותו הממושכת הנוכחית החלה כחודש לאחר גיוסו, בעת ששהה בהכשרתו הראשונית בביסל"ת. במהלך תקופת שירותו הקצרה נעדר הנאשם משירות לפרק זמן של פחות מ-24 שעות, ובגין כך נדון לעונש מחבוש מותנה בן 10 ימים הניתן להפעלה. כמו כן ביום 01/05/2013 נדון הנאשם בגין שני עבירות משמעתיות והוטל עליו עונש מחבוש מצטבר של 30 ימים. נמסר כי הנאשם הוצא לחופשה בשל היעדר מקום במתקן הכליאה, ובמהלך חופשה זו החל את היעדרותו הנוכחית.
בעדויות הנאשם ואימו וכן ממסמכי ההגנה עלה כי נסיבותיו המשפחתיות של הנאשם מורכבות מאוד. הנסיבות לא יפורטו במלואן עקב צנעת הפרט, אך הנאשם תאר מצב קשה בביתו כבר מילדות בשל התנהגות שאינה נורמטיבית שגילה אביו במשך כל השנים , ואף הובילה לאחרונה לגירושי הוריו. עניין זה תואר גם במסמך של המנהל לשירות חברתיים בעריית עכו, ס/1. אימו של הנאשם משתכרת שכר זעום וכעולה מעדותה אף עברה הליך רפואי בשנה האחרונה בשל מחלת הסרטן. לנאשם שני אחים גדולים אשר אינם מסייעים במידה רבה למתרחש בבית. הנאשם עבד במהלך היעדרותו וסייע רבות לפרנסת משפחתו, אשר אף נתונה בחובות רבים. עלה מן העדויות כי הנאשם בוגר 12 שנות לימוד ואף הביע מוטיבציה להתגייס לשירות תקין, הוא אף שקל הצטרפות לגופים קדם צבאיים, והדבר לא הסתייע עקב המצב בביתו. הנאשם מסר עם זאת כי כשהתגייס חשש לאחוז בנשק, ביקש ממפקדיו לפגוש בקב"ן והדבר לא קרה. קשיים אלה של הנאשם הובילו אותו אף להתנהגות של איומים כלפי מפקדיו ולשיפוטו המשמעתי כמפורט לעיל. הנאשם הודה כי חשש לרצות את עונש המחבוש שהוטל עליו ובשים לב לכך, הקושי מבית החל את היעדרותו הנוכחית. לטענתו שקל מספר פעמים להסגיר את עצמו, אך חשש לעשות כן. יצוין כי הנאשם פוטר משירות במהלך כליאתו בגין התנהגות רעה וחמורה.
התביעה ביקשה להחמיר בעונשו של הנאשם, לאור משך ההיעדרות, אופן סיומה והעובדה שהנאשם לא ניסה כלל לסייע לעצמו במסגרת הצבאית ועשה דין לעצמו. ההגנה הפנתה מנגד לנסיבותיו האישיות של הנאשם ולרקע ממנו הגיע, אשר הקשה עליו להשתלב בשירות והוביל להיעדרות.
בעת קביעת מתחם הענישה יש להתחשב בפגיעה בערך החברתי שעניינו ערך השיוויון והפגיעה בכך שהנאשם אינו ממלא את תפקידו על פי חוק. כמו כן יש לציין כי היעדרותו של הנאשם החלה כאמור, שעה שהוטל עליו עונש מחבוש, הוא היה מודע לכך וזה הרקע לראשית היעדרותו. עם זאת יש להתחשב גם בנסיבות המשפחתיות שעמדו אף הן ברקע ההיעדרות. לאור האמור מצאתי לקבוע מתחם ענישה שנע בין 150-250 ימי מאסר.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
