- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- דיני עבודה
- ביטוח
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- דיני תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- משפט מנהלי וחוקתי
- גישור ובוררויות
- משפט בינלאומי
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני חינוך
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ז"י (מחוזי) 179/16 התובע הצבאי (סגן ליאור רוזנשטרך) נ' סמ"ר י.צ (ע"י ב"כ,סרן מאיה שגיא)
|
ז"י בית הדין הצבאי המחוזי |
(מחוזי) 179-16
8.6.2016 |
|
בפני השופטת: סא"ל מאיה גולדשמידט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
התובע: הצבאי (סגן ליאור רוזנשטרך) |
הנאשם: סמ"ר י.צ עו"ד (סרן מאיה שגיא |
| הכרעת דין וגזר דין | |
הכרעת- דין
על פי הודאתו, מורשע הנאשם בעבירה של שימוש בסם מסוכן, לפי סעיף 7 (א) + (ג) סיפא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג – 1973, בהתאם לכתב האישום ולפרטים הנוספים.
ניתן היום, 08/06/16 , ב' סיון תשע"ו, והודע בפומבי ובמעמד הצדדים.
_____( - )_____
שופטת
גזר דין
הנאשם, סמ"ר י.צ, הורשע על פי הודאתו בעבירה של שימוש בסם מסוכן. מכתב האישום והפרטים הנוספים עולה כי כנגד הנאשם נפתחה חקירת מצ"ח בעקבות קבלת מידע מודיעיני אשר קשר אותו לשימוש בסמים. הנאשם הודה בחקירתו כי השתמש בסם מסוג קנאביס ביום 21/05/2016, בנסיבות חברתיות, במועדון בו בילה בתל אביב. הנאשם נעצר בגין חקירתו ביום 07/06/2016.
הנאשם משרת בצה"ל קרוב ל-3 שנים והוא צפוי להשתחרר בחודש הבא משירותו הסדיר. הנאשם משרת בתחום הצמ"ה, כלוחם, אין לחובתו עבר משמעתי כלל והוא אף השתתף במלחמת צוק איתן. נמסר כי הרקע לשימוש בסם נבע משימוש מופרז באלכוהול, והנאשם מסר בפניי כי הוא מודע למשמעויות שיש לכך ומבקש לעבור תהליך של טיפול בבעיית האלכוהול.
בשים לב לכלל הנסיבות שפורטו לעיל נקשרו הצדדים בהסדר טיעון מקל באופן יחסי וצופה פני עתיד. הסדר הטיעון מתחשב במספר קשיים ראייתים משמעותיים שפורטו ע"י התביעה, בהודאת הנאשם בהזדמנות הראשונה ממש תוך חיסכון בזמן שיפוטי ובשירותו הטוב והמועיל של הנאשם עד כה. בנסיבות אלה מצאתי לכבד את הסכמת הצדדים.
על הנאשם נגזרים, אפוא, העונשים הבאים:
- אחד עשר (11) ימי מאסר לריצוי בפועל. הנאשם יתייצב לריצוי עונשו ביום 09/06/2016 בבס"כ XXX עד השעה 11:30. מעונש המאסר יש לנכות יומיים (2) בהם היה הנאשם עצור במהלך חקירתו.
- עונש מאסר מותנה בן שישים (60) ימים למשך שנתיים (2), שלא יעבור עבירה לפי פקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג – 1973 וכן עבירה לפי חוק המאבק בתופעת השימוש בחומרים מסכנים, התשע"ג - 2013.
- עונש מאסר מותנה בן ארבעים וחמישה (45) ימים למשך שנתיים (2), שלא יעבור עבירה לפי סעיף 127א לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו – 1955 וכן עבירה שעניינה אי קיום הוראות המחייבות בצבא לפי סעיף 133 לחוק השיפוט הצבאי, התשט"ו -1955, בגין שימוש בחומר משכר כהגדרתו בפקודת מטכ"ל 33.0220, למעט משקה משכר.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
