תו"ב
בית משפט השלום עכו
|
42545-02-10
27/12/2010
|
בפני השופט:
רונית בש
|
- נגד - |
התובע:
ועדה מקומית לתכנון עכו
|
הנתבע:
מאיר אסולין
|
הכרעת-דין,גזר-דין |
הכרעת דין
הנאשם הודה בעובדות שבכתב האישום.
לפיכך - הנני מרשיעה את הנאשם בעבירה המיוחסת לו בכתב האישום, עבירה של ביצוע עבודות בנייה הטעונות היתר ללא היתר, לפי סעיף 145 (א) (2) וסעיף 204 (א), לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"א, 27/12/2010 במעמד הנוכחים.
רונית בש, שופטת
גזר דין
הנאשם הורשע בעבירה של ביצוע עבודות בנייה הטעונות היתר ללא היתר, לפי סעיף 145 (א) (2) וסעיף 204 (א), לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
יובהר כי עסקינן בסגירת מעבר ושינוי דרכי גישה לממ"ק בקומה אפס של מבנה קיים, ובפתיחת דלת נוספת לממ"ק הנ"ל.
הנאשם הורשע בביצוע עבירה, אשר עקרונית יש להתייחס אליה בחומרה, הן נוכח נפיצותה של עבירה זו והן נוכח העובדה שיש בה על מנת ללמד על עשיית דין עצמי ועל נטילת החוק לידיים.
עם זאת, בהתחשב במהות הבנייה, בהיקפה הקטן, בכך שהנאשם העביר את הנכס הנזכר בכתב האישום לגורם אחר, ובהתחשב בנסיבותיו האישיות של הנאשם כנטען ע"י הנאשם, הריני לאמץ את הסדר הטיעון אשר אינו נוגד את תקנת הציבור והינו עומד במתחם הסבירות.
לפיכך, ובהתחשב בהודאת הנאשם בהזדמנות הראשונה, אני דנה את הנאשם, כדלקמן:
לתשלום קנס בסך 1,000 ש"ח או 10 ימי מאסר תמורתם.
בהתחשב במצבו הכספי של הנאשם ישולם הקנס ב - 5 תשלומים חודשיים שווים ורצופים, בסך 200 ₪ כל אחד, וזאת החל מיום 01.02.11 ואילך.
אי עמידה באחד מתשלומי הקנס במועדו, תביא את מלוא יתרת הקנס לפרעון מיידי.
כמו כן, אני מורה לנאשם לחתום היום על התחייבות כספית ע"ס 2,000 ₪ או 20 ימי מאסר תמורתם, להימנע למשך שלוש שנים מביצוע עבירה בניגוד לסעיף 204 לחוק התכנון והבנייה, תשכ"ה - 1965.
כתב ההתחייבות הנ"ל יחתם היום , שאם לא כן יאסר הנאשם למשך 7 ימים.
זכות ערעור תוך 45 יום.
ניתנה והודעה היום כ' טבת תשע"א, 27/12/2010 במעמד הנוכחים.
רונית בש, שופטת
קלדנית: אלגרבלי נטלי
הוקלד על ידי: דליה רוטפלד